Kyoto

Kyoto on söpö kuin possu pienenä. Kaikki on jotenkin hienompaa kuin osasin edes odottaa vaikka odotukset olivat valmiiksikin korkealla. Valitettavasti olen joutunut nyhjäämään päivät workshopissa Yukawa-instituutissa ja odotan juuri pääsyä pitään lyhyttä puhettani. Tämä workshop (”spin transport in condensed matter”) on noin 50 hengen kokoontuminen, joka on tarkoituksella pidetty pienenä ja tarkkaan rajattuna vain allalla pitkään työskenneille, jotta keskusteluja olisi helppo käydä osanottajien välillä. Instituutin edessä patsastelee Hideki Yukawa joka oli sotaa edeltävän ajan kuuluisin japanilainen fyysikko ja tunnettu vahvojen ydinvoimien kvanttiteoriastaan (mesoniteoria).

Jetlag vaivaa vieläkin ja herään yleensä klo 2 yöllä ja olen väsyneimmilläni juuri ennen kuin pitäisi herätä. Huomenna olisi tarkoitus livistää luentosalista katsomaan Hiroshimaa ja Miyashimaa. Engrish-kylttejä on näkynyt jonkin verran ja varmaan hoopoin kyltti löytyi Arashiyamalta. Kyltissä oli ilotulitusta, puita, apina juoksemassa tuli pyllyn alla, ja jotain tekstiä. Ilmeisesti tahdottiin kohteliaasti sanoa, että älä tähtää puissa istuvia apinoita kun ammut ilotulitusraketilla, kiitos ymmärryksestäsi. Ihmiset ovat täällä erittäin kohteliaita ja ymmärtäväisiäkin töppäileviä ulkomaalaisia kohtaan.

3 responses to “Kyoto

  1. Moi Zepa! Joo, kuvia ja juttua tulee lisää kun kerkeän downloadailla. Tällä hetkellä duuni häirii harmittavan paljon Kiotossa seikkailua.

Kommentointi on suljettu.