Ulkomaanmatka

Tutkimus-networkilla oli kaksipäiväinen tapaaminen, joten pääsin firman rahoilla ulkomaille, ihan Köpikseen asti. Se on tunti junalla täältä Lundista. Ihmettelin ennen matkaa, että miksi tapaamisen tieteellinen ohjelma vaikutti harvinaisen ohuelta, mutta proffat valistivat minua tietämätöntä posttokkia, että ohjelma on tietenkin ihan peitetarina. Ryyppäämäänhän sinne tietenkin oli tarkoitus mennä halpaa tanskalaista viinaa. Eli toisinsanoen taas näitä kaikenkarvaisia Schrödingerin kissanristiäisiä.

Itse tapaaminen pidettiin Niels Bohr instituutissa. Muutama hullu luento, vähän keskustelua ja sitten vapaata ohjelmaa. 1920-valmistunut luentosali oli pidetty autenttisena, olihan samoja puisia penkkejä kuluttanut pioneerit Bohr, Heisenberg, Dirac, Pauli, Landau, Meitner ja muut. Seinällä oli 1930 otettu ryhmäkuva, jossa nuori Heisenberg näyttää ihan babyfaceltä. Hänellä oli lisäksi edessään pieni torvi ja miniatyyritykki. Ihmettelin, että mitä Heisenbergin leluja ne ovat. Miitingin isäntä valisti, että kun siinä kokouksessa sanottiin jotain erityisen loistavaa ja älykästä niin silloin oli tapana puhaltaa torveen ja ampua tykillä kunnialaukaus. Iltapäivän ja illan ohjelma olikin sitten lupauksien mukaan huomattavan monipuolinen. Tilatun illallisen hinta oli kuulemma vakio riippumatta kulutuksesta. Koska laatu ei ollut kuitenkaan hääppöinen niin yritettiin parantaa edes hinta-määrä suhdetta. Lopuksi proffat ja muu upseeristo siirtyivät klubille ja me tieteen proletariaatti puolestamme arvomme mukaisesti kulman taakse savuiseen räkälään.

eturivissä Bohr, Heisenberg, Pauli ja Gamow. Huomaa trumpetti ja tykki.

Niels Bohr instituutissa 1930: eturivissä Bohr, Heisenberg, Pauli ja Gamow. Huomaa torvi ja tykki.

Majoitus oli hotelli Cabinnissa. Sen häkellyttävän nerokas business-idea on se, että tehdään hotellista mahdollisimman tarkkaan ruotsinlaivan näköinen. Ahtaat hyteiksi sisustetut huoneet kerrossänkyineen, industriaalinen look, meriaamiainen ja jopa viinapullojen helinää-kilinää kuului jostain, ihan kuin tax-free myymälässä. Olin aivan haltioissani. Siis viimein juuri sitä mitä olin aina halunnut! Ruotsinlaivathan ovat niin viehkoja. Lisähintaan olisi varmaan saanut trubaduurinkin. Miksi tätä ei ole keksitty missään muualla? Erityismaininnan tässä blogissa saa huoneen puolen neliön kokoinen vessa+suihku. Siinä oli sellainen erityisominaisuus, että pieni hieman piilossa oleva vipu (josta oli tietenkin teksti melkein kokonaan kulunut pois) sääteli sitä, että ohjautuuko vesi keskellä vessan kattoa olevaan suihkuun vai käsienpesualtaan hanaan. …FAIL…!

2 responses to “Ulkomaanmatka

  1. Noin kymmenisen vuotta sitten Veijo Työnantaja kustansi yhtiön duunarit emoyhtiön 125-vuotispäiville Kööpenhaminaan. Asuttiin tuollaisessa Cabinnissa lähellä Forumia, ja kaikki muut valittivat, vaikka minusta se oli Todella Päheetä. Toisaalta sain asua siinä kopperossa yksin. Ilmeisesti kostoksi marmatuksesta jouduttiin 135-vuotispäivillä sikäläiseen Korsoon, Ballerupiin.

    Eiköhän 10 vuoden päästä kaikki ole vain onnellisia, jos pääsevät taas Cabinniin. 🙂

  2. Hei kuulostaa niin tutulta! Konfen ja semmat on usein tarkoitettu sitä varten, että miehet (naiset) pääsevät perhettä (tuttavapiiriä, sukulaisia) pakoon ja pystyvät katsastamaan kulloisenkin kaupungin parhaat kapakit 😛 Paitsi meikäläinen… vastuullinen perheisukki… tai jotain. (Haluu jonnekin)

Kommentointi on suljettu.