H:n epämääräisyysperiaate

Tänään on ollut hetkellinen tekemisen puute, joten olen koettanut polttaa aikaa epämääräisissä askareissa. Uppasin Zepanderin toiveesta muutaman ”kenkälaatikosta” löytyneen potretin flickriin, mutta pöyristyttävimmät parrat ja hassuimmat hatut ovat vielä skannaamati. Plus kuva eräästä sukulaisesta, joka on luultavasti vieläkin Japanissa (kadonnut matkalla vuonna kuokka ja kirves). Kävimme iltapäivällä Haagissa printterimustekaupassa ja fillaroin muutaman kiepin ympäri Delftse houtia.

Tänhetkinen työprojekti loppuu parin kuukauden päästä ja tiedän jo, että saan sen valmiiksi. Siis paljon on vielä duunia, mutta nyt on jo saavutettu jonkinlainen point-of-negative-return, jossa tietää, että homma tulee purkitettua tähän mennessä saavutetulla liikemäärällä. Fiilis on vähän kuin kiipeilyssä silloin, kun vaikeimmat crux pitchit ovat jo takana. Ainoa reitti alas kulkee silloin huipun kautta ja tämän kun on huomannut niin loppumatka sujuukin väsymyksestä huolimatta kepeästi vihellellen.

Kesä on tulossa, mutta jatko on edelleen sauhuverhon takana. Ideoita jatkoprojekteihin on ja suuri osa niistä on kirjoitettu apurahahakemuksiin, joita on lähetelty sinne sun tänne. Laitoin arpakupongin jopa ESA:lle, mutta luulenpa, että minun erikoisalalle ei ole siellä kysyntää. Miksi ne ottais duuniin jonku tiiviin aineen fyysiikkaa tehneen tutkijanplantun, kun TUDelftista valmistuu vuosittain miljuuna avaruusinsinjööriä. Mutta nyt vain venaan jonkin aikaa, että joku hullu nappaisi syötin. Selvää on, että kaikki jatkoprojekti-ideani ovat toteuttamiskelpoisia vain pitemmällä aikavälillä. Joillakin pätkäsopimuksilla ei ole yhtään motivaatiota aloittaa niitä. Keskustelin Ruotsissa ja Suomessa muutaman kokeilijan kanssa ja mielenkiintoa löytyi tehdä jonkinlaista yhteistyötä. Olen aina ollut vähän huono kaupittelemaan tuloksiani, vaikka hyvin tiedän, että tieteessäkin hyvin kaupattu paska myy paremmin kuin kuin ne loistavat tulokset, joita ei tyrkytetä kenellekään. Mutta jos pidän vielä muutaman puheen Ruotsissa ja yhden Kobessa heinäkuussa voisin ehkä saada vähän lisää potentiaalisia ’asiakkaita’. Siis jos se Koben keikka edes toteutuu, koska vasta puolet rahoituksesta on kasassa. Mutta japanifiilistä on taas vähän nostatettu äsken päivällisellä: zarusobaa, soijassa paistettua lohta, misokeittoa, broccolia, tofua ja dai-ginjo sakea. 😀

Mainokset

2 responses to “H:n epämääräisyysperiaate

  1. Woo, spänks! Kävin kuikuilemassa. Hyvähyvä, laita talteen vaan. Mulla ei ole yhtään noin vanhaa kuvaa, ainoa tosi vanha kuva oli biologisen äitini vauvakuva (skannasin joo, mutta se ei ole julki flickrissä 🙂 ja senkin lahjoitin jo mun siskolle.

  2. Oliko suuri osa näistä valokuvista Toffen aikoinaan keräämiä? Vanhemmat tulee viikonloppuna Porriissa käymään. Ehtii jotain ehkä jutteleenkin, kun nyt ovat niiden perinteisen kahden tunnin sijaan peräti yön yli.

Kommentointi on suljettu.