Hubblen korjaussarja

Tänään Nasa TV:ssä viimeistä kertaa livenä avaruussukkulan laukaisu jonnekin muualle kuin ISS:lle. Atlantis lähtee remppaamaan vanhenevaa Hubblea ja keikka takaa (toivottavasti) Hubblen operaatiot ainakin vuoteen 2013. Hubblen kaksimetrisessä peilissä ei ole mitään vikaa, mutta avaruussäteily on runnonut elektroniikkaa ja mekaanisia osia on feilannut niin paljon, että Hubble on aika rampa tällä hetkellä.

Laaki siis tänään illalla klo 20:01 Suomen aikaa. Pahus vaan kun olen itse sillo Kastropissa vielä jumissa. Ja heti torstaina onkin sit luvassa seuraava big event : Hubbleakin suurempi Herschel-teleskooppi laakaistaan Planckin kanssa Ariane-raketilla Ranskan Guineasta.

3 responses to “Hubblen korjaussarja

  1. Ne laski arviotaan romun aiheuttamasta uhasta. Mutta pidetään peukkuja, koska arvion luotettavuus on aina vähän niin ja näin. Tutkat eivät näe pienempiä kiertoradalla viilettäviä roinabiittejä, mutta nekin tekevät tietenkin pahaa jälkeä, jos vaan sattuvat sukkulan kohdalle.

  2. Hmmm niillä oli lisäksi jotain ongelmia välittömästi lähdön jälkeen. Jotain virheilmoituksia satoi, mutta ne päätettiin vaan ohittaa.

Kommentointi on suljettu.