Nippon

Viikko aikaa ennen kuin lähdemme AY0049:lla Nagoyaan. JR passit on jo ostettu. Konferenssaamista tiedossa, mutta tarkoitus oli livistää jossain vaiheessa Naraan. Sitten ehkä vielä Fujin suuntaan. Vaelluskengät ovat tosin Hollannissa ja ilmeisesti Fujille ei ihan lenkkareilla kiipeillä? Vai olisiko sittenkin rikkipilviä tuprutteleva Mt. Aso mielenkiintoisempi kivikasa. Nyt jo vähän harmittaa etten saman tien varannut kahden viikon matkaa, mutta budjetti on tiukka. Nyt sitten jännittämään loppuuko sadekausi aikataulun mukaisesti 19. heinäkuuta (tämäkin on kai japanilaseen tyyliin suhteellisen hyvin aikataulunsa pitävä faasitransitio). Koben viiden päivän ennuste on tällä hetkellä rankkasadetta joka päivälle. Ja se +30.

Mainokset

One response to “Nippon

  1. Historiallisesti sadekaudet on päättyneet aina täsmälleen aikataulun mukaan, mutta ilmastonmuutos näkyy täällää juuri noiden ikiaikaisten vuodenaikojenmuutosten siirroksina. Yhtenä kesänä sanottiin että sadekausi loppui 7.7, mutta havainnoissani sateen määrässä tai laadussa ei tapahtunut muutoksia ennen elokuuta…

    ”Sadekauden päättyminen” tarkoittaa käytännössä myös vaan sitä, että ”sadekausi” päättyy. Sen jälkeen voi olla nykyisin ohjelmassa sateinen kesä.

    Okinawalla tosin sadekausi päättyi odotetusti jo tuossa pari viikkoa sitten 😉

Kommentointi on suljettu.