Regenspori

Tuli käväistyä sitten pikaisesti täl’ puolel Tonavaa, Regensburgin nätissä kaupungissa. Pidin yliopistolla kolmen vartin puheen ja juttelin proffien kanssa mahdollisesta välivarastointipaikastani post-docin muodossa. Palaute oli positiivista ja asiaan palataan ensi viikolla kunhan roffa saa tarpeelliset suosituskirjeet. Paikka vaikutti mukavalta, tutkimuksen taso laadukkaalta ja jengi pätevältä, tosin infrastruktuuri osoitti hieman rapistumisen merkkejä (ei anna hyvää ensivaikutelmaa jos katosta sataa sisään kirjastoon). Huomasin, että saksani oli pahasti korroosiosta kärsinyt ja sitä tosiaan tuntuu tarvitsevan siellä päin maailmaa. Ei sillee, ettei ihmiset puhuisi englantia, mutta kaffepöytäkeskusteluista tuntuu muuten jäävän paitsi, koska suurin osa jatko-opiskelijoista on saksalaisia. Kaupunkikaan ei vaikuttanut hullummalta. Käväisin katsomassa Markus Aureliuksen imperiumin rajaa vahtineen III:n italialaisen legioonan linnakkeen jämää ja mietin Tonavan rannalla miltä tuntuu olla vartiotornissa kun barbaarien nuolet suhahtelevat toiselt puolelt jokkee. Tällä kertaa tuon puolen oli vallannut baijerilaisia bratwurstejaan grillaavat opiskelijat.

Lueskelin tässä Uman viimeistä blogausta ”kesä kauneimmillaan”. Vaikka Uma on poissa niin umainen kami ei ole minnekään hävinnyt, vaikkakin ison kolauksen kärsinyt. Tee siis eläimetkin onnelliseksi, sitähän Uma korosti ja teki kovasti duunia asian eteen. Toivottavasti Uman jöötit pärjäilevät jatkossakin.

Tässä on nyt ruhtinaalliset kaksi päivää aikaa ja sitten tarttis hyppää Nagoyan koneeseen. Arvatkaa onko Koben konferenssin puhe vielä tehty? Schedule on sit sellanen, että 5 ensimmäistä yötä Kobessa, yksi yö Narassa, sitten yksi yö Hakonessa ja viimeinen yö Nagoyassa. Budjetti kun on tiukka niin kaikki yöt vietetään ryokaneissa. Varaukset on tehty, matkakirjat lainattu, adapteri on, JR-passien voucheri.. Mitähän sitä on unohtunut täysin?

Delft mainos: tänään Teemalta tulee Herzogin ohjaama Nosferatu, jossa pääosassa on maaninen Klaus Kinski. Leffa kuvattiin aikoinaan osittain Delftissä ja aiheutti paikallisen rottaongelman.

4 responses to “Regenspori

  1. Jos sulla on joku saksa siellä pohjalla, niin äkkiä se vertyy tarvittaessa. Lisäpotkua saksankielisten lehtien lukemisesta, saksan kuuntelemisesta – ja katzo, ihmeitä tapahtuu!

  2. No ilmankos tämä tuntuu niin tutulta kaupungilta! Nosferatu teki aika järeän vaikutuksen joskus vuonna elokuvakerho. Nolla rottaa tullut vastaan, mistä en ole pettynyt. Käytiin juuri iltakävelyllä ja oli edelleen huh huh -olo pelkästä katselusta.

Kommentointi on suljettu.