Perjantai

T. singahti kotiin tänään. Mun persahterilihakset alkavat vähitellen toipua grand tourista ja kolmen tunnin lento Damiin kuulosti paratiisilta. T. taas oli kade kun näin saariston lautalta vaikka itse olin tuupertua tylsyyteen sen keikkumisen aikana kun karaoke ja bingokaan eivät napanneet. Keitin Ema datshit T:lle ja väänsin Narasta ostetun matcha-jauheen avulla vihreäteejätskit. 😛

Tässä on nyt tullut tavattua tullin sivuja ja näyttää siltä, että jos tuon Suomesta tuodun kärryn laittaisi Hollannin rekkareihin niin siihen kuluu aikaa tuollaset pari kuukautta ja rahaa palaa isohko nelinumeroinen summa. Ja ennen sitä kaaralla ei kuulemma Hollannissa kirjoilla oleva saa ajaa metriäkään Hollannin sisällä. No ajoin jo, mutta naamioituneena ensin turistiksi ja sitten sipulinmyyjäksi. Fuula toiminnee nyt lomakautena ainakin niin kauan kunnes jää kiinni vaikka väärinparkkeeraamisesta. Vertailun vuoksi Saksassa saa ulkomaan rekistereissä ajaa bilikalla vuoden ja kulut rekisteröimisestä ovat kolminumeroisia. Angloinfosta luin tosin, että net jotka nauttivat Hollannissa 30%:n verotussäännöstä saavat ajaa ulkomaan rekkareissa olevaa autoa, mutta kun tulliin soittaa siellä ei olla kuultukaan asiasta. Mutta tämähän on taas tyypillistä Hollantia. Riippuu päivästä, kellonajasta ja virkamiehestä mitä pajunköyttä virkamiehet puhelimessa syöttävät sillä kertaa. Luultavasti lounaan jälkeen saa kuulla ylioptimistisia stooreja.

Ja sitten eläinuutiset: kesytin valkoisen lampaan Deftse Houtilla. Koska sillä ei ollut kaulassa nimilappua sanottakoon sitä tässä vaikka Innominataksi. Todella kaunis ja varauksettoman utelias luonnoltaan. Täytyy käydä aina juoksulenkkien lomassa tarjoamassa sille tuppo ruohoa. Hesarin mukaan taas joku suomalainen lammas on ollut hurjana ja jouduttiin kiikuttamaan Maijalla takaisin laitumelle. In other developments: BBC:llä oli taas juttu linnuista jotka osaavat taitavasti käyttää työkaluja päästäkseen käsiksi makupaloihin.

5 responses to “Perjantai

  1. Eks toi kaara vain kannattaisi pitää Suomen rekisterissä? (Asiasta kun en nyt mitään sen kummemmin tiedä).

  2. Petri: Idis oli, että Hollannissa asuva immeinen ei saa ajaa ulomailla rekisteröityä auto maassa. Eihän tässä mitään ongelmaa muuten olisi. Asia korjaantuu kahdella tavalla, joko maksan itteni kipeäksi tai sitten se toinen tapa on, että muutan kirjani Saksaan kun duuni alkaa. Joo, sorry, picked up for you on vähän ollut lomalla/lomautettuna ja tässä on tullut vaan kirjoiteltua näitä tylsiä päiväkirjamaisia löpinöitä, jotka ei tietenkään ketään kiinnosta. Mutta stay tuned, enköhän tiede-entryjä ala kohta tippumaan enemmän..

Kommentointi on suljettu.