Moosa

Eilen sain viestin, että kollegani ja kaverini M. oli hukkunut Delftin vieressä olevaan pieneen Delftse Houtin järveen. Olin tavannut hänet viimeksi ennen kuin T:n kanssa lähdimme Suomeen ja silloin hän oli erityisen hyvällä tuulella. Säteillen hän kertoi hyvistä uutisista. Olimme tehneet Deftissä duunia samalle proffalle ja tiesin, että uusi tutkimusaihe oli tuottanut hänelle erityisen paljon duunia. Mutta asiat näyttivät silloin viimein kääntyneen parhain päin ja tulevaisuus näytti valoisalta. Hänen jatko-opinnot olivat loppusuoralla ja väittelypäivä oli jo kiinnitetty syksyksi. Tämän jälkeen hän aikoi palata kotimaahansa perheensä luo. Tuntuu nyt lähes epätodelliselta, että hän on yht’äkkiä poissa. Kukaan ei vielä tiedä tarkkaan mitä oikeastaan tapahtui viikonloppuna, mutta itsekin olin siinä luulossa, että se perheiden suosiossa oleva pieni järvi ei ole edes syvä. Nyt kun Delftissä olen käväisen huomenna kirjoittamassa osanottoni hänen perheelleen lähetettävään kirjaan.

Mainokset

2 responses to “Moosa

  1. Oijoi… Kuulostaa todella pahalta, varsinkin kun oon taas uunituore isä.

    Itsellä ei ole lähikollegoja mennyt vielä manan majoille, mutta vanhoja opiskelukavereita kylläkin useampikin – yleensä omankäden kautta.

  2. Tämä jotenkin kolahtaa kovasti, kun itse vasta uimme mielihyvin kyseisessä järvessä. Se vaikutti harvinaisen turvalliselta uimapaikalta, mutta kyllähän veteen voi hukkua matalikollakin.

Kommentointi on suljettu.