Tois puolel jokkee

Jopa oli vaikeeta päästä tält puolelt jokkee tois puolelle fillarilla. Siis keskustassa on pari siltaa, mutta seuraava fillaroitava silta susirajan yli Germaniaan, frankkien maille ja mannuille, onkin 15 kilsan päässä Bad Abbachissa (”paha Abba”). Fillaroin kiipeilymestoille Juran emmentaljuustoa muistuttaville kallioille. Kallion huokoisuus on kiva kipuajalle, koska koloista saa hyvin käden- ja sormensijoja. Mutta pitää muistaa, että onkaloissa lurkkeroi siiroja, hämähäkkejä ja muuta ötökkää. ”Beg your pardon mr. Siira, pääset kohta takas luolaas.”

Juoksulokia olen pitänyt luurin gps:llä, mutta gpsin korkeustiedot (ja joskus paikkatiedotkin) ovat joskus ihan mitä sattuu. Kuitenkin webistä löytyy hyviä googlen maps-pohjaisia appletteja profiilin laskemiseen. Esim. sport distance calculator . Sinne voi uppaa gps-tiedot (GPX-fileenä) ja/tai merkata karttaan käsin lenkki ja laskea sen jälkeen topografia. Suhteellisen yksinkertainen ja näppärä ömpäke. Jossain kohtia ollaan tosin yksinkertaistettu ja mm. VO2 max -lasketaan ilman ylämäkikorjauksia. Tässä alhaalla yksi vakiolenkeistäni, ”paavinmäki”; kämpältä Pentlingiin Paavin talolle. Reitin profiili tuntuu aika tarkalta tuota loppumatkan yhtä ”jyrkännettä” lukuunottamatta. 4.4 km pituutta, reilu 100 m korkeutta ja vähän alamäkeäkin. Ja sama sit käänteisesti takaperin takaspäin. Menomatkassa ylämäkeen menee tällä hetkellä 23-28 minuuttia riippuen paljon jalat prostestoivat  ja alas lasketellaan pikkasen joutuisammin.

Tällä hetkellä noin 100 km on maksimi mitä jaksan kuukaudessa näillä topografioilla niin, että paikat pysyvät vielä kondiksessa.

23 min näyttää olevan joku saturaatiopiste

Paavinmäki

Profiili

Mainokset

3 responses to “Tois puolel jokkee

  1. Kiitos vinkistä! Valitettavasti en saanut tuota ubuntussani toimimaan vaikka mainostivat, että toimisi. Outoja virheilmoituksia. Ehkä monon degreidaaminen 2.0:aan auttaisi.

Kommentointi on suljettu.