Hollannin uusi hallitusohjelma

Hollantiin ollaan saatu uusi hallitus ja nyt on jo tihkunut tiedotusvälineille tietoja uudesta hallitusohjelmasta. Tässä nopea analyysi.

 • motto: ’vapaus ja vastuu’

Tätä heijastaa mm. suunniteltu huivinpitokielto poliisi- ja oikeuslaitoksella työskenteleville.

 • Opintotuen maksuaika vähenee neljästä vuodesta kolmeen

Ei ongelmaa. Pappa betalar niin kuin tähänkin asti.

 • Moottoriteillä nopeusrajoitus nousee 120 km/h-> 130 km/h

Suuren Hollannin maan voi ajaa halki noin parissa tunnissa. Tämä parannus nopeusrajoituksiin säästää tuosta ajasta 9 minuuttia. Valitettavasti joudut odottamaan 10 minuuttia Goudan kohdalla ruuhkassa ja samalla kulutat pari litraa enemmän gasoa, jonka litrahinta on Euroopan kalleimpia.

 • Baareissa ja pubeissa saa taas polttaa vapaasti tupakkaa

Suuret pesuaineyhtiöt ovat ilmeisesti sponssanneet tätä päätöstä. Röökiset vaatteet yhhyh.

 • Eläkeikä nousee 65 v -> 66 v

Ranskassa tuli melkein vallankumous kun eläkeikä nostettiin juuri 62:een. Miesten keskimääräinen elinikä on Hollannissa 76 ja risat, joten saattaa tulla sitten kiire tehdä kaikki ne asiat mitä on lykänny iloisille eläkevuosille.

 • Burqat bannataan

Viimein tämä Hollantia laajalti riivannut ongelma saadaan kuriin! öö.. hetkinen.. pitääks mun nyt ottaa pois toi mun ”kommandomyssy”, jos lenkkeilen talvella kaupungilla?

 • Suunnitelma palkata noin 2500 poliisia lisää

Suurin osa näistä laitetaan ilmeisesti paremman duunin puutteessa vahtiin, että kukaan ei tee terrorihyökkäystä esim. TU Delftiin. Satunnaisilta valokuvaajilta kannattaa esimerkiksi aina käydä kysäseen mitä metkuja sitä ollaan suunnittelemassa. Loput poliisit vois liittyä siihen joukkoon joka aina syksyn tullen tsekkaa, että kaikilla fillaristeilla on valot.

 • 500 työntekijää lisää estämään eläimiin kohdistuvaa julmuutta

Toivottavasti nämä lähetetään esim. Suomeen keikalle. Hollantilaiset pitävät yleensä erittäin hyvää huolta eläimistä.

 • Kristillisen CDA:n takia ei vapautuksia sunnuntain aukioloaikoihin

Sunnuntain voi parhaiten viettää lukemalla Paavalin kirjeitä.

 • Kehitysapu laskee 0.7%:iin

Kristillinen tasajako.

 • Tietenkin rajoituksia maahanmuuttoon

Dämmit. Oleskelulupakin meni jo pois voimasta.

8 responses to “Hollannin uusi hallitusohjelma

 1. Yliopisto alkoi noudattaa tuota hieman etuajassa… pari viikkoa sitten tuli maili, jonka mukaan yliopisto on tästä lähin sunnuntaisin kiinni. Työskentely ei siis ole sallittua. Toistaiseksi kulkukortit toimii joten ainakaan meillä kukaan ei ole katsonut aiheelliseksi muuttaa mitään (itsellä harvemmin sinne sunnuntaisin on asiaa), mutta ihmettelen vaan kovasti, miten ysistä viiteen-ajattelumallin oikein uskotaan soveltuvan tieteeseen. Olisi kiintoisaa tietää, miten olisi tarkoitus hoitaa jatkossa esim. koe-eläinten ja -kasvien ruokinta ja hoito, solu- ja bakteeriviljelmätkin voivat villiintyä viikonlopun aikana mukavasti. Voisin kuvitella, että Pannukakku-instituutin astronomeillakin voisi olla aiheeseen jotain sanottavaa.

 2. ?! Tuon on pakko olla vitsi… D:

  Vissiin minunkin on tästä lähdettävä jakkupuvun ostoon, tai toivottava, että se työnsaantia vaikeuttava pukeutuminen vain huivia. Ja meneeköhän mun vanhemmille lasku nyt sitten, kun en puhu hollantia kunnolla?

  (Olisi muuten aivan kauhean houkuttelevaa heittää natsikortti liittyen niihin uusiin ”eläinpoliiseihin”, ihmisten oikeudet kun ei näköjään ”ihan” samalla tavalla kiinnosta. Eläinten hyvinvointiin panostaminen sinänsä on jees, mutta mä en ole nyt ihan vakuuttunut, onko tuo se paras tapa. Ja noiden muiden juttujen seassa näyttäytyy jotenkin irvokkaana.)

 3. Oliko se animal police kuitenkin ratsu- ja koirapoliiseja? Niin mulle tuli mielikuva.

 4. Ikävintä on kuitenkin se, että koska kyseessä on vähemmistöhallitus Wilders voi kiristää jatkossakin kaikkea kivaa ettei hetikohta kippaisi hallitusta. Toisaalta voihan käydä niin, että Wildersin puolue joutuu riitoihin keskenään kun huomaavat, että politiikassa on muutakin kuin burka- ja maahanmuuttojutut.

 5. Että ei kun odottelemaan Kansalliset Takaamuksen ja Persujen hallitusohjelmaa… luvassa on kaikkea ”kivaa”.

 6. Zepa: kyllä se animal police on ihan eläinten hyvinvointiin liittyvä homma. Siinä asiassa täällä ollaan *hieman* edellä.

Kommentointi on suljettu.