Aika halpa

Niille, joita kiinnostaa vaikka personalized medicine tai sukututkimus nyt olis aika halpa tarjous täällä jouluun asti. Höh. En oikein tiedä miten ne saa sen hinnan noin halvaksi. Taitaa olla joku kinkku-efekti, alihintaan houkutellaan jengiä kauppaan.

 

3 responses to “Aika halpa

 1. Ohoh. Testaako ne vähemmän markkereita tai jotain? Kuulostaa kyllä sisäänheittotarjoukselta. Itse meinasin odotella, josko koko genomin sekvensoinnin hinnat painuu niin alas että kannattaa tehdä se.

 2. Tossa oli joku $5 kuukausimaksu (väh 12kk), joten kai ne ajattelee, että jengi joutuu koukkuun. Tuo tarjous taitaa kyllä olla se tavallinen complete-paketti eli noin 600 000 SNP:tä. Onhan se tietenkin ”vain” 0.01% koko genomista joka olisi 6 miljardia emäsparia, mutta suurin osa emäspareistahan on samoja kaikilla ihmisillä. Variaatiota esiintyy vain noin 0.1%:ssa emäspareista. Suurin osa niistäkin on täysin merkityksettömiä. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_genetic_variation sanoo, että

  ”It is estimated that a total of 10 million SNPs exist in the human population of which at least 1% are functional”

  Eli ainakin 100 000 funktionaalista SNP:tä on olemassa. Luultavasti nuo 23andme:n 600 000 SNP:tä on jonkinlainen kiinnostavin osajoukko ja niissäkin on siis todennäköisesti paljon ”hiljaisia” variaatioita. Tarkemmin en tiedä 23andme:n valintakriteerejä kun en ole siantuntija. Mulla ei ole ainakaan mitään tarvetta yhtään enempään. Lähes kaikki etsimäni SNP:t ovat löytyneet. Decodemeltä saisi noin miljoona snippiä, mutta hinta onkin paljon korkeampi ja lisäarvo luultavasti siis aika pieni.

  Mielenkiintoista on myös se, että Google syytää rahaa 23andme:lle. Kenties googlen tulevaisuudensuunnitelmat on joku gene.google.com

 3. Mielenkiintoista tosiaan, joskin ehkä hieman kuumottavaa. genemaps.google.com?

  Ja joo, siis eihän kaikki emäsparivariaatiot vaikuta mihinkään kun ei ne välttis muuta edes koodaavaa aminohappoa. Silti suhtaudun tietyllä kyynisyydellä ”merkityksettömiin” variaatioihin ottaen huomioon miten radikaalisti käsitykset tuolla alalla on muuttuneet ihan 10-15 vuoden sisällä.

Kommentointi on suljettu.