Äänestystä, lenkkeilyä ja umeshua

Talvi ehti sittenkin Regensburgiin. Pakkasta ei ole hirveesti, -15C yöllä, mutta pohjonen tuuli on aika pureva. Onneksi täysin tuulenpitävä hard-shell takki, pörrönen fleece ja puffyt hanskat pitävät lämpimänä. Kämpän lämpöpatteriongelmakin saatiin selvitettyä juuri ennen pakkasia. Jotain talviurheilua tekis mieli, kun nyt kerran tota lunta on ja aurinkokin paistaa (Regensburg on talvisin Saksan sumuisimpia kaupunkeja), mutta olen huono hiihtäjä ja luistelu on minusta pöljää hommaa. Tähän asti olen vain juossut iltalenkkejä. Jonkun verran olen nipistänyt lenkkien pituuksissa, koska korkeuserot tekevät lenkeistä raskaita. Tällä tavalla olen saanut parempia tuloksia. Yli 10 km lenkki nykyään vain kerran viikossa. Kunto on nyt parempi kuin koskaan ennen.

Duunia on paljon, mutta yliopistolla on vähän rahaa. Olen ollut projektirahalla ja sitä on huonosti saatavana keskellä vuotta. Voipi siis olla, että ens kuussa ”palkka” maksetaan vähän toisenlaiselta osavaltion tililtä. Yks iso manuska on ollut jo neljä viikkoa refereillä ja raportteja odotetaan kuin kuuta nousevaa. Hyvää julkaisua tarvittaisiin nyt cv:hen. Aika todennäköiseltä kuitenkin vaikuttaa, että ens vuonna ei olla enää täällä. Joten jos joku haluaa käväistä kylässä tällä Regiksessä niin kannattaa pitää kiirettä. 🙂 Satu kävi viikon alussa kylässä ja käväistään vastavierailulla Baselissa kunhan keretään. Hollannin kavereita on myös tulossa käymään jossain vaiheessa vähän keväämmällä ja Suomestakin on tulossa vierailijoita.

Sadun kanssa juteltiin umeshun äärellä mm. geenitestien käytöstä terveydenhuollossa. Tää on tietenkin 23andme:n takia ollut myös meidänkin intresseissä. Ihmiset on tehty eri tavarasta ja joskus joku hoito toimii paremmin tietyllä perimälle tai tietyille geenimuutoksille. Voi kysyä, että miksi tuota tietoa ei voisi käyttää hyväksi hoidoissa varsinkin nyt kun testauksien hinnat ovat romahtaneet. Norja on ensimmäinen maa joka tuo geeni-analyysin syövän hoitoihin. Normaalisti useimpien geenien kohdalla kysymyksessä on vähän sama asia kuin hirvivaaramerkkien idea maantiellä. Sen kun näkee on syytä kiinnittää huomiota eri asioihin kuin sillon, jos sitä ei ole. Toisaalta jos näen hirvivaaramerkin maantiellä ei se tarkoita sitä, että kilometrin päässä aina rysähtää.

Huomenna on sitten vaalit ja ajettiin viime lauantaille Müncheniin äänestämään. 250 km eestaas. Menkäähän kaikki uurnille, Suomessa ne on vähän lähempänä. Kakkonen tuli raapustettua paperiin, koska tässä tilanteessa kansainvälisten asioiden kokemus ja liberaali asenne ovat tärkeitä. Taloustilanne on vaikea ja kansa harmaantuu ja konserva-tiivistyy, joten tarvitaan vähän uutta tuulta, että saadaan asioita muutettua.

 

One response to “Äänestystä, lenkkeilyä ja umeshua

  1. Vaatii melkoista viitseliäisyyttä polttaa 500 km edestä bensaa äänestyksen takia. No huomenna katsotaan missä mennään. Todennäköisesti suljen telkkarin klo 19 ja meen nukkuun. Mutta ei sitä koskaan tiedä…

Kommentointi on suljettu.