Lyyti alko skrivaan

Regensburgin yliopistolla olen tehnyt yhteistyötä yhden teoriapuolen ja yhden kokeilijoiden jatko-opiskelijan sekä heidän proffiensa kanssa. Kirjotettiin paperi ja nyt eräältä isolta amerikkalaiselta tiedelehdeltä tuli eilen maili, että tämä juttu on hyväksytty julkaistavaksi. Tyhjensimme pari kuoharipulloa sen kunniaksi duunissa. Paperin fysiikka on kaunista ja tulokset yllättäviä, mutta tie oli pitkä ja vaikea. Viimekesäisen onnettomuuden takia julkaisu viivästyi ja muutenkin sen manuskan kanssa on tehty töitä otsa hiessä ja itketty ja paruttu. Lopputulos on onneksi kaiken tän arvoista.

Lisää blogia paperin aiheesta kunhan kyseisen tiedelehden embargo-politiikka antaa myöten. Toinen teoriamanuska on mulla valmiina lähtökuopissa ja lähtee refereille heti kunhan tuo isompi manuska tulee ulos painokoneista.

Projekti meni vähän hyväntekeväisyyden puolelle kun yliopiston palkkarahat loppu jo joku aika sitten. Mutta jos asiat menis niin kuin elokuvissa, voisi kuvitella julkaisulla olevan jokin vaikutus näiden mun hakemusten läpimenemiseen. Kun kerran lehden impact factori on kolmenkymmenen hujakoilla. Mutta asiat ei yleensä mene kuin elokuvissa joten saas nähä miten käy.

 

4 responses to “Lyyti alko skrivaan

  1. Erittäin paljon sitkeyttä ja hyviä hermoja on tämä juttu vaatinut. Suurenmoista!

Kommentointi on suljettu.