Suunnitelmia

Hain joulukuussa Japaniin hommiin ja eilisen skype-haastattelun perusteella proffa kutsui kylään RIKENin tutkimuslaitokselle ja oli jo melkeen varma, että voi tarjota paikan. The plän on nyt mennä sinne ens kuun puolivälissä 16.2. ja jos sopimus syntyy niin muutetaan loppukesästä Tokion alueelle. Tarkoitus on olla siellä jotain vuoden ja viiden vuoden välillä. Vähempää ei oikein voi olla kaiken muuttoruljanssin takia ja 5 vuotta on myös limitti paikallisten sääntöjen mukaan.

Näyttää siltä, että jos tarjous tulee niin siitä ei voi kieltäytyä. Ihan sen takia, että Euroopassa ei ole mitään muuta materialisoitunut. Regensburgissa on aina krooninen rahapula ja proffa sanoi painottavansa tutkintoa suorittavia. Haettavia paikkoja on myös vähän auki ja jos jotain paikkaa mainostetaan se ei tarkoita sitä, etteikö siihen oltaisi jo valittu joku talon sisältä. Ja Tokiossahan on ihan kiva budjata, eikö vaan? Subtrooppinen ilmasto, 35 miljoonaa asukasta ja isoja herhiläisiä. Vaikka Eurooppa on 8000 km päässä tarkoittaa se suorien lentojen takia lähinnä pitempiä aikoja viikkautuneena lentokoneen tuoliin ja jetlagejä. Tutkimuslaitoksen matkabudjetti näyttää olevan kohdallaan eikä ne lennot ole mahdottoman kalliita Euroopan sisäisiin verrattuna. Lähinnä liput pitää ostaa hyvissä ajoin.

Jos sinne ny muutetaan niin logistinen ongelma on tietenkin mitä tehdä kaikella tällä meidän roinalla (15 kuutiota). Ja kaaralla. Kuka haluis lainata kaaran? Tai ottaa 5 kuutiota kirjoja varastoon. Kesällä pitäis vielä käydä kahdessa konfessa ja järkätä tavaroiden siirtoa Saksasta maahan X, missä X on kunkin tavaran kohdalla joko Suomi tai Japani. Mitään ei voi jäädä Saksaan, paitsi ne tavarat jotka voi myydä tai heittää kierrätykseen.

Kesällä pitäisi vielä käydä parissa konfessa muuton lomassa. Proffa on japanilainen ja pitää kenties myös japanilaista työkulttuuria. Pieni huoli on tietenkin, että räjähtääkö pää lopullisesti tän kaiken ressin takia, koska vertigokaan ei ole minnekään kadonnut. Lääkärin määräämät kortikosteroidit auttoivat pikkasen ja hetkellisesti. Bonuksena ne veivät ihottumat ja monta vuotta kränännyt polvikin fiksautui kuurin ajaksi, mutta niistä ei ole lopulliseksi ratkaisuksi, jos ei halua kaikkia maailman mahdollisia sivuvaikutuksia.

Täytyypä siis ottaa japaninkirjat esille ja kerrata kanjeja. T on jo harjoitellut kanoja. Siis hira- ja kata-sellaisia.

 

5 responses to “Suunnitelmia

 1. Ikäväkseni täytyy mainita, että ne lennot on Japanista päin ostettuna ihan eri hintaisia kuin Euroopasta Japaniin. Eli joo, on ne huomattavasti kalliimpia.

 2. Japanilainen työkulttuuri tarkoittanee: Ei juuri vapaapäiviä?
  Vältä stressiä, jos suinkin vain voit, terveys on se tärkein asia.
  Tekisi mieli sanoa: Mitä minä sanoin…! Japaniin!

 3. Jaappaniin… Ano kansalaisuutta ja susta tulee Heri Sarinen tai jotain. Tarjosin jo meidän kellaria muutamalle kuutiolle. Hyvin mahtuu ja paikka melko tasalämpöinen ja tuuletettu.

 4. Oooooijoooi sugoi! Tokiossa on myös /mek, muistattehan?

  Jos teil on kirjoja joita muutkin haluaisivat ostaa niin niitä kannattaa pistää varmaan aika pian jonnekin verkkohuutokauppaan jne. Tai miksei muitakin kamoja. Saapi vähän matkarahuskaa.

  Odottelen innoissani tään jutun käänteitä!

 5. Pistin just /mekille viestiä tänään aikaisemmin. 🙂

  Joo, pitää alkaa tässä homman satavarmistumisen jälkeen rakentamaan eeppistä osta tästä kaikki -sivustoa ja linkata sitä ympäriinsä. Mutta koko kirjastoani en myy.

Kommentointi on suljettu.