Käytäntö

Tässä vielä tää tausta tälle Japanin duunille. Kertauksen vuoksi.

Siis tämä research associate paikka ei ollut se mitä hain ensisijaisesti. 90% mun hakemuksista oli Euroopan yliopistojen tiedekuntapaikkoihin. Suomessahan nyt huomattavasti mua kokeneemmat tutut tutkijat eivät ole saaneet pysyviä professuureja, joten olisi aivan liian optimista hakea vain sellaisia. Mutta Euroopan julkisen sektorin finanssit ja työllisyys ovat tietenkin tällä hetkellä huonot, joten mitään tarjouksia Euroopasta ei ole tullut. Ja täytyy tietenkin sanoa, että jos joutuu meren yli meneen kalaan niin sitten mielummin sinne Japaniin kuin vaikka Jenkkilään. Japani on kaunis maa ja hiukan on tullut jo opiskeltua kieltä ja kulttuuria. Ja tietenkin miekankäyttöä.

Tarjous tuli perustutkimusta tekevästä laitoksesta, joten siellä saa keskittyä tieteen tekemiseen 100%. Koska tämä on se mitä haluan tehdä loppuikäni niin tämä on tarjous, josta on vaikea kieltäytyä.

Japani on kaukana Suomesta viivottimella mitaten, totta, mutta ei tämä baijerilainen pikkukaupunkikaan tunnu kovin kotoisalta vaikka on 6000 km lähempänä. Tokiossa lienee paljon enemmän mahdollisuuksia meille molemmille sekä tieteiden että taiteiden saralla. Suomalaisiakin asuu siellä satoja. Täällä Regiksessä muutama. Ja Suomessa mua nähdään jatkossakin pari kertaa vuodessa niin kuin tähänkin asti. T:llä on vähän enemmän vapausasteita. Aikataulut on tosin jatkossa mietittävä ajan säästämiseksi ja jetlagin huomioon ottaen. Japani on sanoisko maahanmuuttokriittinen maa, mutta eri tavalla kuin Suomi. Japanista on vaikea saada pysyvää oleskelulupaa, joten joudutaan tulemaan sieltä takaisinkin jossain kohtaa. Viimestään viiden vuoden päästä. Hoitakaa siis sillä aikaa Euroopan finanssit kuntoon, että löytyis jotain hommaa tältä puolelta palloa, kiitos. Siihen asti täytyy tehä tää työnhaku vähän kuin keskiaikaiseen tyyliin eli etsiä jostain maasta joku tieteitä ja taiteita suojeleva professoris-ruhtinas, jonka hovissa luuhata vähän aikaa.

Fukushima näkyy lähinnä palkassa sillä sitä on alennettu jälleenrakennuksen takia. Tokion säteilytasot ovat noin puolet säteilyturvakeskuksen mittaamasta taustasäteilytasosta Etelä-Suomessa, joten se ei liene ongelma.

Joten eiköhän tästä hyvä tule, jos mun pää vaan kestää stressitason nousun. Mut oikeasti jo se, että tietää tulevaisuuden edes vuoden-kahden päähän pitää stressin paljon alempana kuin tää löysässä hirressä kiikkuminen parin kuukauden sopimuksilla. Tänään proffa taas iloisena ilmotti, että granttihakemus oli mennyt läpi ja pari kuukautta enemmän hommaa tiedossa taas täällä, jee.

No joo, seuraava blogaus jostain ihan muusta kuin näistä työkuvioista.

4 responses to “Käytäntö

  1. Kiitos selvennyksestä. Vakituinen paikka on tietysti aina tähtäimessä mutta ehkä vähän myöhemmin. Hieno homma että nyt pääset tekemään sitä mitä aina olet halunnut tehdä. Hyvä näin!

  2. Onkohan tuohon maahanmuuttokuvioon tulossa Japanissakin jokin muutos jossain välissä? Ymmärtänyt, että vähän samoja haasteita on kuin Euroopassakin

Kommentointi on suljettu.