Mietiskelyä Taliskerin äärellä

Talisker on oikeastaan varsin hyvä single-malt, vaikka jotkut sanovatkin makua ”haastavaksi”. Haaste otettiin vastaan ja sanoisin, että maku on saman kaltainen kuin Laphroaigissa. Molemmissa on turvetta, mutta jälkimmäisessä on enemmän savua. Viimeksi hörpin Taliskeria veljen kanssan Skotlannin turneella, Isle of Skyella. Siitä keikasta tuleekin jo kohta kuluneeksi 13 vuotta.

Tässä illalla tuli myös erinäisistä asioista mieleen, että joskus täytyisi kyllä tehdä brittien maille joku pieni Tudors-kiertue ja käydä moikkaamassa vanhoja haamuja. Seymour ja Howard kummittelevat kuulemma Hampton courtissa ja epäonnen kolhima Parr puolestaan Sudeleyn linnassa. Boleyn tietenkin Towerissa. My lady tosin muistutti, että tässä oli kyl kans jotain muutakin häppeninkiä tulossa kesällä. Ainiin.

Tällä viikolla oli Saksan fyysikoiden ”fysiikan päivät” Regensburgissa. Kävin pitämässä lyhyen puheeni, jossa esittelin alustavat (lue: fysiikassa se tarkottaa melkein lopulliset) tuloksemme geometrisistä vaiheista kvanttirenkaissa. Grafiini-nobelisti Geim oli puhumassa siitä, mitä sitten tehtäisiin grafiinin jälkeen. Leo K. puhui Majorana fermioneista, kummallisista uusista fermionisista hiukkaista jotka ovat itsenä anti-hiukkasia. Se ei ole tietenkään mitenkään uutta, että hitu on itsensä antihiukkanen. Esimerkiksi sähkömagneettisen säteilyn kvantti fotoni on sellainen hiukkanen. Mutta se, että fermioninen hiukkanen olisi itsensä antihiukkanen on uutta ja takuulla ihan Ison Palkinnon arvoinen löytö. Leo puhui kokeistaan, joissa Majorana fermioneja ehkä havaitaan. Tulokset näyttivät lupaavilta, mutta valitettavasti asian ratkaiseva kova data on vielä mittaamatta. Sain myös vähän sisäpiiritietoa mittausten statuksesta. Lauantaina käytiin ostoskeskuksessa ja huomattiin, että sinne oltiin pistetty pystyyn oikeen fyysikoiden show. Kokeita ja kaikkea. Väki tungeksi kiinnostuneina ständien luona.

Japanin opinnot sujuvat duunin ohella verkkaisesti. Kertasin jo joitakin oleellisia kanjeja kuten 抹茶入り玄米茶 ja 焼酎 .

Kerran viikossa ollaan käyty kiipeilyluolalla ja sen jälkeen virvokkeilla paikan yläkerrassa Kletterbarissa. Googlasin jo, että Wako-shin lähellä olisi myös joku boulderointimesta. Sen tasosta en kyllä tiedä, mutta luulisin, että Tokio on sen verran iso kylä, että sieltä löytyy ainakin joku laadukas paikka.

Tuli taas täytettyä vuosia. Käytiin Innsbruckissa ja Söldenissä viettämässä köllötelyviikonloppu. Söldenin Obergurglissa oltiin ihmettelemässä hiihtokeskuksen meininkiä, käytiin muutamalla geokätköllä ja yhdessä pienessä kappelissakin to pray for the angels. Kivaa oli mutta onneksi synttärit ovat vaan kerran vuodessa.