Kesä tulossa

Aamulla toivotin töissä työhuonekaverille Guten Morgen, Herr Doktor K. Hän oli väitelly pari viikkoa sitten. Mutta kuulemma tämä ei nyt ollenkaan käynyt laatuunsa. Hän oli saanu mustaa valkoisella, että hän ei saa käyttää titteliä Doktor ennen kuin hyväksyntä on mennyt kaiken kafkamaisen byrokratian läpi. Ja siinä sitten menee aikansa koska täällä on tällä hetkellä yliopiston lomakausi ja sellainen erikoisuus kuin kesälukukausi on vasta alkamassa. Hyvä on sitten. Hyvää huomenta, Herr Doctor Apparent K. Toinen erikoisuus Suomeen verrattuna on se, että hän vasta neuvottelee painon kanssa väitöskirjan painamisesta. Siis vaikka on jo väitellyt. Ehkä täällä ajatellaan, että kun nyt periaatteessa väitöstilaisuudessa voi feilata niin ei sitä väitöskirjaa vielä kannata painaa ja vastaanväittäjät (4 kpl) saavat vain käsikirjoituksen väitöskirjasta.

Ylimääräistä roinaa ollaan myymässä/antamassa pois. Kaikkea tätä romua mitä nurkissa on ei kyllä kannata roudata Japaniin eikä myöskään Suomeen. Punaisen Ristin boxeihin laitettiin vaatteita ja huonekaluja on myyty pois. Kierrätyskeskukseen voi sitten viedä kaikki loput rojut. Tosin joskus tuntuu, että helpompaa olisi vain vuokrata dumpperi ja kipata kaikki kierrätykseen sen sijaan että lähetellään yksitellen pelejä, elektroniikkaa yms. pitkin Saksaa. Pari päivää sitten ovelle tuli pari henkilöä, jotka halusivat ostaa vähällä käytöllä olleen 8 litran kattilamme. He kääntelivät sitä aikansa eivätkä uskoneet, että se oli 8 litran kattila. Piti lopulta oikein näyttää litramitalla. Tinkivät vielä euron hintaakin.

Viisumien hankintaa ollaan aloittamassa. Yhdyshenkilö Japanissa ei tosin ymmärrä oikein englantia, mutta strategia on tehdä tää nyt niin kuin muutkin ovat tehneet ja jättää reilusti aikaa virheiden korjaukselle. Omien ja muiden. Virkatodistukset on jo tilattu.

Heinäkuun alussa pitäisi olla Wroclawissa. Siellä on yksi alan isoista konferensseista ja pitäisi mennä puhumaan sinne Sendain kokeellisen ryhmän kanssa saaduista tuloksista. Ennen sitä pitäisi ilmeisesti tehdä yksi pieni mukava keikka pakulla Suomeen ja takas.

Kesä on tulossa, kai. Lämpötilat ovat kohoamassa. Tai ainakaan en ymmärrä miten ne voisivat fysiikan lakien mukaan enää tästä tasosta laskea. Keskilämpötilat ovat Keski-Euroopassa olleet noin 6 astetta normaalia alhaisemmat koko alkukevään ja vasta päästiin lumista eroon. Ostin toiveikkaana jopa trailrunning-kengät, mutta tällä hetkellä jos menis vähänkään korkeammalle niin pitäis olla lumiaurat kengissä. Kesän mukana voisi tulla myös leppäkertut. Niille olisi täällä vähän hommia. Voisivat syödä kirvat kasveista.

 

Mainokset

2 responses to “Kesä tulossa

Kommentointi on suljettu.