Kesämopo vaaleanpunainen

Viikonloppuna oli viimein kesän eka päivä ja kävin vähän juoksemassa pohjoisilla Alpeilla. Korkkasin uudet trailrunningkengät jotka olivat tukevat ja pito oli hyvä, mutta ne olivat tietenkin aika tuhdit ja painavat. Lumi ei ollut ehtiny sulaan poluilta, koska täällä kelit ovat olleet hyytävän kylmät. Eli tästä tuli mielenkiintoinen +20C ja aurinko ylhäällä ja paksu kinos alhaalla -elämys. Tuli ihan kelpo alkurusketus auringonpaisteessa. Vertailun vuoksi: kaksi vuotta sitten kun olin juoksemassa huhtikuun alussa oli samat polut jo melkeen kuivat.  Ruuhkista päätellen koko Saksa näytti tulleen ulos talvipesistään. Tuli sitten myös nähtyä laskettelija jonka vieressä rinnettä alas juoksi iso koira häntä heiluen ja lumi pöllyten. Kun kinos muuttui liian paksuksi ja alkoi upottamaan kunnolla oli käännyttävä takaisin alas. En sentään ottanut lumikenkiä mukaan lenkille vaikka sais sellaisestakin varmaan urheilulajin.

Olen käyttänyt runtasticia reitin tallentamiseen, mutta ohjelmassa ei ole trail runningulle omaa urheilulajia. Mitä ihmettä. Kaikkea muuta löytyy : curlingia, ampumahiihtoa, sukellusta yms. (Onkohan gps tarkka pinnan alla?) En viitsisi ryhmittää trailrunningia ja normaaleja iltalenkkejä saman kategorian alle koska kyseessä on ihan eri urheilulajit. Trail runningissa nousuja ja laskuja tulee paljon enemmän kuin vakilenkeissä ja alustan laatu on vaihtelevampi. Eilen tuli +-750 metriä vertikaalista ja 17 km pituutta.

Mukavan raukea olo tuli kun sai olla 2.5 tuntia ulkona polulla haukkaamassa ohutta ilmaa ja kauan kaivattua aurinkoa.

(Onks tälle urheilulle muuten joku oma nimi suomeksi. Traillöpning på svenska, le trail en français ja traillauf på tyska  mutta mitä på finska. Suunnistus ja maastojuoksu ovat vähän samankaltaisia urheilulajeja, mutta trail runningissa juostaan tyypillisesti vaelluspolkuja ja kun maasto menee jyrkäksi ja vaikeaksi ei edes juosta vaan mennään eteenpäin kävellen tai vaikka nelivedolla jos ei muuten jakseta.)