Lähetetty

Sendain kokeellisen porukan kanssa tehty papyrus tuli viimein valmiiksi. Sitä hiottiin ja sorvattiin pitkään, mutta kaunista jälkeä tuli. Aihe liittyy geometrisiin kvanttivaiheisiin rengasmaisissa nanorakenteissa. Sir Michael Berry ennusti niiden olemassaolon vuonna 1984 ja sittemmin niistä on tullu niin muodikas aihe fysiikassa että Berrylle on povattu nobeliakin. Meidän manuskassa osoitetaan teoriassa ja kokeissa, että geometrisiä vaiheita voi säätää ja tuunaa suhteellisen yksinkertaisella koejärjestelyllä. Manuska on nyt submitattu Nature Physics lehteen ja toivotaan hartaasti, että editori tykkää manuskasta eikä heitä bumerangina takaisin ja sano, että fysiikkamme ei kuulosta riittävän coolilta. Ora pro nobis etc.

Olin vähän yllättynyt kuinka hyvää työtä Sendain porukka sai aikaan kaikkien järistyksien jälkimainingeissa. Todella hyvää koedataa ja erittäin pätevä grad studentti kirjotti ensimmäisen version paperista. Okei, mun piti pikkasen korjaa engrishiä, kirjottaa uusi intro ja uudelleenjärjestää manuskaa, mutta se oli pientä viilaa vain. Tulin suhteellisen myöhään mukaan projektiin kun Sendain jengi asetti riman korkealle ja sen takia piti saada hyvälaatuista numeerista dataa kokeiden ymmärtämiseksi. Laskin tarvittavat laskut jonka jälkeen meillä oli niin vahvasti evidenssiä, että uskalletiin subbaa manuska vähän glossympään lehteen. Enemmän paperin fysiikasta sitten kun paperi on on-line arkistossa.

Puhun manuskan aiheesta yhdessä isossa konferenssissa Wroclawissa heinäkuun alussa. Kiirettä on pitänyt tän projektin kanssa ja mulla on vielä paljon laskuja suunnitteilla niin, että tämän projektin tuloksista saisi tehtyä toinenkin pienempi paperi. Hajamielisyyden määrälle voisin kehittää tee-indeksin : viime vuonna unohdin vain puoliksi juotuja teekuppeja ympäriinsä, sitten unohdin kokonaisia kuppeja ja lopulta viime viikolla keitin kokonaisen pannullisen ja unohdin sen totaalisesti. Apropos tee: juuri kun menin valittamaan blogissa, että tästä kaupungissa ei löydy kunnon genmaicha-teetä niin, katso, postilaatikossa olikin paketti Lontoosta, jossa oli erinomaista japanilaista genmaichaa. Kiitos M!!

Mainokset