Done

Tämä on viimeinen työviikko, joka on vähän tynkä täällä Baijerissa, koska torstaina on katolinen Corpus Christi juhlapyhä. Ei ollu ihan niin kiva ja hieno työpaikka, että harmittaisi lähteä. Olin koko ajan b-prioriteetilla tieteellisesti. Palkkaa oli joskus, joskus ei. Lisäksi oli vähän mamu-fiilis paikassa, missä ei paljon saksalaisen kulttuuripiirin ulkopuolelta ole väkeä. Yliopiston sateella vuotavista katoista ja talvella jäätävän kylmistä työhuoneista näen varmaan vielä vähän aikaa Dark Water -tyylisiä painajaisia (”Low Temperature Physics Lab”). Ehkä tämän lafkan kanssa on kivempaa tehdä yhteistyötä etäällä kuin olla duunissa siellä.

Erinomaisia tuloksia ja julkaisuja tuli, ei siinä mitään, mutta on siis mennyt vähän harrastuksen puolelle aina välillä. Se nyt ei tietenkään periaatteessa hirveesti häiritse tällä mun meaning of lifellä. Pro bono publico. Vaikka jollain pitäis tietenkin vuokra maksaa. Kesällä harrastus vie vielä pariin konferenssiin, Wroclawiin ja Obergurgleen. Yliopistolle voi lähettää matkalaskut kunhan muistaa mainita sponsorin puheissa.

Jotain kivaakin kuulin viime viikolla. Kollega Delftin ajoilta oli saanut professuurin jenkeissä. Se oli iloinen uutinen, koska tiesin, että hänen post-doc elämä ei oikeen mennyt kuin Strömsössä. Hän oli usein byrokratian teilipyörässä, proffat vuodattivat minulle milloin hänen työajoistaan ja milloin hänen julkaisuistaan, ja työsopimusten jatkuminen oli aina epävarmaa. Laitoin hänelle onnittelut mailitse ascendauksesta. Post-docin jälkeen näyttää olevan akateemista elämää. Pitäis varmaan alkaa piirtään ”Post-doc Comics” sarjakuvaa ”PhD Comicsin” rinnalle.

4 responses to “Done

  1. Onks nyt vähän niin kui se vanha sananlasku, että ”p**ka reissu, mutta tulipa tehtyä”.

  2. Emmä tiiä. Putsasin hyllyjä ja viskasin turhia papereita meneen vähän sekavissa tunteissa. Harmittaa, v***ttaa, hämmentää, stressaa. Samaan aikaan ihan tyytyväinen ja oikeesti täällä on hyviä tyyppejä duunissa.

  3. Nääh. Pidetään lämmin ilma täällä eikä jaella kenelläkään. Oli meinaan puoli vuotta kestänyt ihan pirun pitkä talvi ja maalis-huhtikuussa vielä paikoin n. -20.

  4. Oho. Höm. Nyt oli väärä blogi alla ja kommentoin tuota toista. Hups. Pistän sen sinne kanssa. En saanut enää siirrettyä. Mutta joo yrittäkää nyt rentoutua kesän aikana 😛

Kommentointi on suljettu.