Roadtrip Regensburg – Pori

Käytiin viime viikolla vähän ajelemassa. Pakattiin tonnin verran kirjoja ja muuta kamaa pakettiautoon ja köröttelin Poriin ja takaisin. Yhteensä 3600 km. Suomi on oleellisesti saari, mikä vaikeuttaa kovasti matkustamista. Lautta Rostockista Gedseriin lyhentää ajomatkaa Tanskassa samoin kuin Öresundin The Bridge. Sitten lautta Kapellskäristä Naantaliin ja sieltä mökin kautta Poriin. Lyhin ja nopein reitti, mutta uuvuttava eikä mikään nätti maisemareitti. Kuulostaa ehkä jonkun mielestä hienolta roadtripiltä, mutta sairaana/toipilaana kaikkea muuta kuin kivaa (ei yksityiskohtia). Tää konfesta tuotu tuliainen onkin harvinaisen sitkeää ja monipuolista sorttia. Navakka sivutuuli ottaa muuten korkeeseen pakettiautoon aika ikävästi kiinni. Veljen kanssa kärrättiin kirjat kellariin ja kerkesin hetken leikkiä veljentyttärien kanssa. T keräsi purkillisen mustikoita ja bongasi ison rantakäärmeen mökin alla.

Kotona on nyt niin tyhjää että kaikuu. Pakun vuokra oli vain kolmasosa kustannuksista. Polttoaine, lauttamaksut ja majoitukset olivat aika hintavia nyt kesäsesongin aikaan.

Helle on ehtinyt myös tänne Regensburgiin: tälle viikolle on luvattu maks +38C. Tää tänäinen +31C oli ihan jees, mutta +38C alkaa olla mullakin jo vähän kipukynnyksen yläpuolella. No ei tää kesä kauan kestä ja vuorille voi mennä pakoon. Ei olla vieläkään saatu Japanin sisäministeriöstä Certificate of Eligibilityä eli paperia jota tarvitaan viisumin haussa. Arvelivat että saapuu ”ehkä ensi viikolla”. Toivottavasti ei ole mitään hämminkiä ja ongelmaa asiassa siellä päin.

One response to “Roadtrip Regensburg – Pori

  1. Toipilaana matka oli teille hyvin raskas.
    Kiitos kun teitte myös mutkan meille!
    Toivottavasti ei tule mitään hämminkiä sen paperin kanssa.

Kommentointi on suljettu.