The vacation really hit the spot

lakes1

An alpine ibex resting in the shadows.

Lac blanc

Hiking near Lac Blanc. Aiguille Verte rises above the clouds.

6 päivää Alpeilla. Vähän lomaa tästä muuttohärdellistä. Nyt ei ollu aikaa välipäiviin vaan meno päällä koko ajan aamusta iltaan. Sain vähän akkujen latausta ylös puoleenväliin.

Boulderoin klassisia reittejä Chamonixin lähellä col des Montetsilla ja Les Bossonsin kylän metsässä. Lisäksi Lavancherin kylän läheltä löytyi opaskirjan avulla vähän lohkareita, mutta ne olivat niin sammaleisia että kovin montaa hyvää reittiä ei löytynyt. Metalliharjaakaan ei ollut mukana. Regensburgin kalkkikiveen tottuneena graniitti oli vähän haastavaa. Chamonix ei ole mikään Fontainebleu, mutta yllättävän hyviä kiviä löytyi ja niiden ympärillä pörräsi paljon jengii. Hauskin reitti oli Col des Montetsin La dalle à Mora (6a), jossa piti tiukasti halaa kivee.

Juoksin myös polun Chamonixista ylös refuge du Plan de l’Aiguille. Viimeksi juoksin sen viime vuonna syksyllä, mutta kehitys ei ollut kehittynyt ja vauhti oli sama. Pari kevyttä vaellusta tehtiin myös Lacs de Chéserylle ja toinen Argentièren jääputoukselle. T löysi muutaman geokätkön kivien alta.

Yhden majatalon isäntä oli Cornwallista ja näytti vähän Eric Idlelta. Pihalla oli kuumavesikylpy johon pulahdimme heti. Naapurista aidan ali tuli pieni hauska hauva kepin kanssa häntä heiluen ja siinähän sit saimme viskoo sitä kepakkoo da capona kunnes väsyimme. Doggi olisi kyllä jaksanut vielä juosta vaikka kuinka paljon.

Turistimäärä ajoittain ahisti, mutta minkäs teet. Chamossa on 9000 asukasta mutta 5 miljoonaa turistia vuodessa ja nyt on keski-Euroopassa lomakausi.

Leikkaushaava on yhä värikäs ja ihmiset peljästyvät sitä mutta nyt se on vähän parempaan päin. Huomenna käyn taas dippauttamassa sen nestetyppeen.

Köllöttelyä

Couch. Photo by T.

Clear waters of the lac de Chéserys

Clear waters of the lac de Chéserys

Climbing a 6c route in the forest of les Bossons.

Climbing a grade 6c route on granite rock in the forest of les Bossons. Photo by T.

trail running

Trail running : Chamonix – Refuge du Plan de l’Aiguille (2205 m) via les Grands Bois

One response to “The vacation really hit the spot

Kommentointi on suljettu.