Exit Bavaria

Postin täti itki eilen kun joutui nostelemaan 30 kilon laatikoita ylös vaa’alle. 150 kiloa roinaa lähti postissa Japaniin. 100 kiloa lähtee mukana lentokoneessa.

Hämmästyttävää kyllä ollaan täsmälleen aikataulussa muuton suhteen ilman suurempia vaurioita. Pesukone tipahti siirron yhteydessä varpaille. Tänään myin keittiön seuraavalle vuokralaiselle, luovutin kodin avaimet, heitin sairausvakuutuskassalle eroilmoituksen ja tupaten täyteen pakattu kaara lähti Travemünden kautta Helsinkiin. Sieltä lennetään sit Tokioon lauantaina. Tässä on siis 5 pvää täysin koditon olotila. Myös sairausvakuutukseton. Sairaskassan täti sano, että meidän vakuutus loppuu nyt kun lähdetään Saksasta eikä uusi ole voimassa ennen kuin päädytään Japaniin. Olemme siis jossain limbossa sen aikaa, olemassaolon rajamailla. Kenties osoituksena siitä virkatodistuksemme katosi postissa.

Ja niin sitten Baijerin aikamme loppui kun ajoimme vapaavaltiomme rajan yli. Jään osittain kaipaamaan. Nyt olemme Helsingin lautalla. T. lukee pohjoismaisia dekkareita pitkän paattimatkan ajan ja suositteli minulle lukujonoon Japani pintaa syvemmältä -kirjan.

Säästän teidät muusta muuttovuodatuksesta.

Viime viikon konferenssi Itävallan Obergurglessa oli puuduttava mutta antoisa. Puheita aamu yhdeksästä ilta kymmeneen ja majoitukset kahden hengen huoneissa. Onneksi järjestäjät laittoivat parin tunnin tauon lounaan jälkeen, koska Obergurgle on pieni kyläpahanen Alpeilla 2000 metrin korkeudessa eikä siellä ole oikeastaan mitään muuta viihdykettä kuin vuoret. No, yliopistokeskuksen baari oli myös auki illalla puheiden lomassa. Pääsin päivällä juokseen muutaman lyhyen trailin. Konfen keskeinen aihe oli kvanttimekaniikka hybridrakenteissa. Tehdään nanorakenne yhdistämällä metallia, suprajohteita, ferromagneetteja, eristeitä, puolijohteita yms. kuin legopalikoita. Kyhää hieno palikkarakennelma ja tee joku älykäs mittaus niin mahikset ovat hyvät, että uutta fysiikkaa löytyy. Aihe on siten hyvin pop tiedelehdissä. Ei ollut kovin montaa puhujaa joka ei olisi julkaissut tutkimustaan Naturen lehdissä tai Sciencessä.

Sendain porukan kanssa tehty paperi geometrisistä kvanttivaiheista kvanttirenkaissa on hyväksytty julkaistavaksi Nature Communicationsiin. Heitän linkin kun se ilmestyy. En voi grantteja hakea, joten taitaa mennä julkaisu vähän hukkaan. Kävin yliopistolla tekemässä matkalaskun ja sanomassa näkemiin, mutta siellä olikin vain pari kolleegaa paikalla. Muut olivat vielä lomalla.

Olen miettinyt kommunikaation jatkoa. Tykkään kirjottaa vähän pitemmin kuin muutaman sanan mietelauseita, joten blogi on luonnollinen alusta. Etäisyyttä Suomeen on tullut vuosien varrella niin paljon, että olen miettinyt miksi blogaan ja ketä kiinnostaa. Yksi vaihtoehto on jatkaa englanniksi, mutta englanninkielisiä tiedeblogeja on pilvin pimein enkä jaksa lisästressiä.

Mietin myös kymmentä helmeä ja kymmentä sikaa näistä vuosista keski-Euroopassa, mutta jääköön seuraavaan postaukseen.

3 responses to “Exit Bavaria

  1. Sinä olit jo nuorena legojen rakentamisen mestari. Älä missään nimessä lopeta bloggauksiasi. Haluamme tietää miten elämänne sujuu kaukana Japanissa.

Kommentointi on suljettu.