Vilu

Talvi lähestyy mutta duunissa lounasta syödään vieläkin ulkona auringon lämmittäessä terassia. Taloista tosin puuttuu keskuslämmitys, joten sisällä voi olla kylmempi kuin ulkona. Kummallista, että mitä etelämmäks muuttaa sitä enemmän saa palella. Ostin sähköllä lämpiävän viltin lämmittämään petiä. Ne ovat suosittuja täällä ja siihen voi myös kääriytyä illalla soffalla. Toimii erittäin hyvin. Ja 50W tehoinen viltti on kieltämättä paljon taloudellisempi kuin meidän sydäntalven varalla oleva 1000W pieni sähköpatteri.

Joulukuun alussa olisi pieni parin päivän konferenssi Osakassa. Siellä olisi tarkoitus pitää puhe viime vuoden hommista. Mennään sinnepäin etukäteen viikonloppuna ja suunnitelmissa on käydä Narassakin.

Seibu-tavaratalosta löytyi belgialaista Duchesse de Bourgogne kypsytettyä punaista olutta, jota maisteltiin tässä yksi ilta. Ostin sitä joskus Delftissä. Etiketissä poseeraa Habsburgien Maximilianin vaimo Marie Burgundilainen, joka oli Burgundin herttuatar 1400-luvun jälkipuoliskolla. Burgundi oli silloin Euroopan rikkaimpia valtakuntia ja hallitsi myös mm. Hollantia ja Flanderia (Burgundin Alankomaat). Herttuatar kuoli ratsastusonnettomuudessa ollessaan haukkametsästämässä. Pullon kuvassa hän pitää pahaenteisesti haukkaa kädessä. Ranskan kuningas tuli haaskalle, Burgundin alueet hajosivat ja Alankomaat joutuivat Habsburgien valtaan. Heiltä ne siirtyivät Espanjalle 1556. Tämänkin trivian teille tarjosi joskus koti-ikävää poteva saarikowski. Tai oikeastaan kotienikävää. Ei niin etteikö täällä Japanissakin olisi hyvät puolensa. Jos nyt vaan niistä kerkeis nauttimaan.

Luurini nimeltä Archon koki kovan kohtalon ja korjaaminen olisi tullut kalliimmaksi kuin uuden veroinen. Shibuyasta käytiin toiselta ulkkarilta ostaan Archon II.

Palmu hohtaa aamuauringossa

Pihan söpö pieni palmu hohtaa aamuauringossa.

Plo "duckyä" koti-ikävään.

Pullo ”duckyä” koti-ikävään.

Paperirobo.

Paperirobo hurjana.

Mainokset

One response to “Vilu

  1. Hurjan näköinen robo! Meilläkin olisi sähköhuopa, mutta se on ollut vuositolkulla varastossa.

Kommentointi on suljettu.