Meijin luona vierailulla

Viikonloppu oli taas pitkä koska maanantaina oli virallinen lomapäivä, täysi-ikäiseksi tulemisen päivä. Japanissa täysi-ikäisyyden raja on 20-vee ja silloin saa myös kaupasta ostaa viinaa. Kaupungilla oli nuoria pukeutuneena kimonoihin. Koska tämä on kylmin aika vuodesta kimonot näyttivät vähän paksummilta kuin kesätamineet ja niissä oli usein myös karvakaulus. Karvahattujakin näkyi. Kävimme Harajukun lähistöllä olevassa Meiji-pyhätössä (明治神宮 eli Meiji jingu). Uuteenvuoteen kuuluu täällä pyhättökäynti ja ilmeisesti monilla oli tämä vielä suorittamatta koska paikka oli täynnä ihmisiä ja jonot temppelin edessä pitkiä. Meiji-pyhättö on muutenkin yksi Tokion suosituimmista. Pyhätössä budjaa Meiji-keisari (Mutsuhito), eli tuo 1800-luvun loppupuolen uudistuksia ja modernisointeja tekevä keisari. Tuo aikakausi tunnetaan Meiji-restauraationa. Shogunaatti syöstiin vallasta ja keisarin asema vahvistui.

Jonotimme pyhätön edessä. Tapana on heittää kolikko laariin, kumartaa, taputtaa kahdesti ja esittää hengelle toivomus. Tosin en tiedä miten Meiji suhtautuu meidän länkkärien toivomuksiin. Ainakin näytti siltä, että hänellä on kovasti oman kansansakin toivomuksia jonossa. Mutta Meiji olikin se keisari, joka imi kaikki parhaat länsimaiset vaikutteet Euroopasta, joten ehkä Meiji sittenkin lotkauttaa korvaansa. Pyhätön edessä oli kokonainen vuori Burgundin viinitynnyreitä sulassa sovussa sake-pönttöjen kanssa.

Lauantaina olimme viettämässä T:n synttäreitä Shibuyassa. Raakaa kalaa, britti-aleja Aldgatessa ja viimeinen juna kotiin. Olipa mukavaa!

Tälle vuodelle ei ole vielä kovasti suunnitelmia. Keväällä ehkä Nagasakin capybarat ja Kagoshiman Sakurajima. Jälkimmäinen on kerrostulivuori, joka on tällä hetkellä päällä ja tupruttelee sauhua. Viime vuonna lenkkeiltyä tuli 1000,6 km jossa nousuja puolentoista Mt. Everestin verran. Tänä vuonna en vielä tiedä mitä tehdä ja missä.

Meiji jingu

Jonotusta Meijin puheille

Done.

Done.

 

 

Mainokset

5 responses to “Meijin luona vierailulla

  1. Raaka kala oli tervehenkisempää (genkimpää) kuin ale. Hauskat treffit jok.tap., kiitoskia.

    Tälle vuodelle voisi mahduttaa sen korean Korean. Lupaan, että jätän Gangnam Stylen väliin.

    Sen toivomuksen jälkeenkin tulee muuten kumartaa.

  2. No okei. Koreampaan Koreaan uskallan jotenkin. Ja totta, kataan kuului vielä loppukumarrus. Plus tietenkin puhdistautumisriitti ennen pyhätön alueelle astumista. Puhtaus on japanilaisille enemmän kuin 1/2 ruokaa.

  3. Te olette viettäneet mukavan lomapäivän ja myös Tuulin syntymäpäivää. Arvatkaa mitä me olemme täällä tehneet? Olemme flunssaisena remontoineet City Parkin alakerran lattiaa.Toista viikkoa on remontti jo kestänyt ja loppua ei vielä näy.

Kommentointi on suljettu.