Kevät ja Hakone

Kevät alkaa voittamaan ja tässä on ollut vähän hilpeä kausi ja kepeä sykli. Luumupuut ovat kukkineet jo yli kuukauden, mutta nyt kirsikatkin pääsevät vauhtiin. Viikonlopulla on Tokiossa hanami eli kirsikankukkien katselua ja vapun kaltaista kemutusta.

Viime viikolla oli kollegan järjestämänä kaksikin nomikaita eli juontikemua. Hörpittiin shoochua ja viskiä. Viskottiin sen jälkeen ninjatikareita. Kukaan ei edes haavoittunut.

Olin sen jälkeen Hakonessa saksalais-japanilaisen kollaboraation pienessä workshopissa johon mut muilutettiin. Tää ei ollut mikään huvimatka vaan piti käydä pitämässä yks mun tärkeimmistä puheista. Keli oli erinomainen ja Fuji möllötti kauniina, mutta tällä kertaa ulos ei ehtiny hotellista. Olin hionut kolmen vartin esityksen. Se ei sit mennytkään ihan putkeen pienten teknisten yms. ongelmien takia. Harmittaa vähän, mutta onneksi tyylipisteillä ei ollut tällä kertaa väliä. Proffa N. sanoi, että aikoo heti suunnitella kokeita mun teorian testaamiseksi. Jos hänen jatko-opiskelijansa lause ”aloitan tällä viikolla sämplejen etsauksen” ei ollut japanilainen kiitos, mutta ei kiitos niin ehkä hyvässä lykyssä koedataa on kohta saatavana. Prof. D. puolestaan sanoi, että valitettavasti hän ei voi tehdä kokeita ainakaan vielä. Hänen käyttämä materiaali on vaikea prosessoitava ja koepalat heittivät henkensä ennen kuin mittauksia voitiin tehdä. Oli kyllä niin rankka keikka, että kaikki energiat kului siihen ja bonjour tristesse vaan. Kirsikkana kermavaahdossa paluumatkalla ruuhkajunassa Yamanote-linjalla meni vielä kunnolla ilmat pihalle keuhkoista kun väki sulloutui tiheäksi lihakimpaleeksi. Saavuin kotiin rikinkatkuisena kun hotellin kuumaa kylpyä ehdin kuitenkin testata proffien kanssa.

Loppuviikolla oli vielä Japanin fyysikkoseuran puolivuotiskokoontuminen Tokai yliopistolla Kanagawassa. Melkeen kaikki puheet olivat japaniksi, mutta se ei paljon haitannu. Vähän siitä jo ymmärtää ja slidet olivat usein englanniksi. Ja matematiikkahan on tietenkin samaa kielestä riippumatta.

Ei sakura vaan ume.

Ei sakura vaan ume (luumu).

Owakudani höyryää

Hakonen Owakudani höyryää

One response to “Kevät ja Hakone

  1. Kiitos kirjoituksestasi ja ihanista kuvista. Kevät on tullut Japaniin niin myös tänne Suomeen. Meillä on kuitenkin vielä miinusasteita öisin.

Kommentointi on suljettu.