Arki Wakossa

Labraan on tullut kolme uutta post-doccia, yksi Vietnamista Hanoista ja kaksi japanilaista. He eivät puhu niin hyvää englantia, että kommunikointi olisi helppoa. Edellinen post-doc Y-san on lähtenyt Delftiin samaan labraan missä tein ekan post-doccini. Piirit ovat pienet tällä alalla. Hän tosin lähti omien rahojen kanssa jotka sai japanilaiselta tiederahastosta. Toinen japanilaisista tekee japanilaista työpäivää. Hän on usein paikalla kun tulen yhdeksältä ja lähtee vasta myöhään mun jälkeen kun lähen yleensä puol seitsemän. Duunin ravintola on auki kahdeksaan asti ja palvelee päivällisen muodossa näitä kunnollisia työntekijöitämme.

A shrine close to Odake mountain.

A shrine close to Odake mountain.

Dead-end boulder in Mitake at the shores of Tama river.

Dead-end boulder in Mitake at the shores of  river Tama.

T. kannusti ja sain viimein tilattua uuden sähköpianon (cembalon). Edellinen kapine meni rikkinäisenä kierrätykseen Regensburgista kun lähdettiin. Tämä uusi kapine on Casion karvalakihko malli, mutta ihan hyvä äänenlaatu ja kosketintatsi. Goldberg-muunnelmat, kromaattinen fuga ja italialainen konsertto soivat. Sitten kun vielä löytäis aikaa opetella jotain ihan uutta.

Viikonloppuna oltiin T:n kanssa Tama-joen varrella ja sen yläpuolisilla kukkuloilla. Seudulta löytyi myös vähän boulderointimaastoa, mutta reittien haasteellisuutta kasvattaa se, että tuhannet boulderoijat ovat hioneet kaikki holdit liukkaiksi. Kuulemma kesäkuukausina siellä ei voi tehdä paljon mitään koska kaiken lisäksi on niin kosteaa, että sormet vaan lipsuvat. Löydettiin yksi geokätkö ja paljon outoa kasvillisuutta. Yksi paha hachi (ampiainen) meni pistämään T:tä, mutta vauriot jäivät onneksi pieniksi.

Tilukset kasvavat ja ovat ulkona nyt koko ajan. Basilikaa laitoin tulemaan ja yksi T:n chileistä kukkii jo. Vähän varhainen murrosikä.

 

Mainokset

2 responses to “Arki Wakossa

  1. Jännää, kuinka tuosta black diamondin boulderipadista tulikin koti-ikävä Regensburgiin. (Vaikka viimeksi sitä taisi tulla käytettyä Col des Montetsilla.)

Kommentointi on suljettu.