akvitania

Japani on veden maa. Vettä tulee joka paikasta, kaikissa olomuodoissa, kuumana ja kylmänä ; maalta, mereltä ja ilmasta. Parhaimmilla kuumien lähteiden alueilla tuliperäisestä maasta pursuaa satojen tuhansien tonnien edestä vettä päivässä. Vettä arvostetaan. Eri tyyppisille kylpyvesille annetaan tarkka lista mihin sairauksiin ne auttavat. Merelle on oma pyhäpäivä, 海の日, temppelin eteisessä puhdistaudutaan ensin vedellä eikä pyhään kylpyveteen saa dippaa pyyhettään. Riisipellot näkyvät lentokoneesta kaavoitettuina järvinä. 田田田田

Viime viikolla tutustuttiin vielä yhteen veden ilmentymistä, itä-Aasian monsuunina tunnettuun ilmiöön, tuttavallisesti sadekauteen. Se alkoi etuajassa, meidän ja vieraidemme riemuksi. Tunnetaan myös viidennen kuun sateena, 五月雨, nykykalenterissa kesäkuu. Mereltä tuleva kosteus kaatuu silloin päälle. Vettä on satanut kaatamalla monta päivää peräkkäin, ukkosen kanssa ja ilman. Paikat saavat epämukavan homeisen hajun ja mitään ei oikein saa kuivaksi ilman vaatteiden kuivuria ja ilmastointilaitetta. Sadekauden ennätys Japanissa näyttää olevan 8.6 metriä vettä. Vietnamilainen kollega sanoi tosin, että nyt ilman kosteus on hänelle juuri sopiva. Ja täytyy sanoa, että nämä sateet eivät ole mitään pahaa Dark Wateria suoraan syvimmästä Ringun kaivosta vaan suhteellisen lämmintä. Ei haittaa mennä vaikka lenkille sateessa. Hyvä juttu tässä on myös se, että lämpötilat ovat yhä siedettävät, mutta kun veden tulo loppuu onkin sitten vain tukalan kuumaa ja kosteaa. Ja taifuuneja.

Tänään tulikin tauko sateissa, aurinko alkoi porottamaan  ja kaupungilla pyykit ilmestyivät parvekkeille. Monsoon break.

Ei ole hyvien tapojen mukaista antaa jizojen kulkea suut kuivina, joten tässä on heille annettu mukilliset vettä.    Vesipullo myyntiautomaatista käy myös. Jizot eivät ole niin kranttuja.

Ei ole hyvien tapojen mukaista antaa jizojen kulkea suut kuivina, joten tässä heille on annettu mukilliset vettä. Vesipullo myyntiautomaatista käy myös. Jizot eivät ole niin kranttuja. Anyon-in temple. (unfortunately did not find it there)

 

Mainokset

One response to “akvitania

  1. Sää Etelä Suomessa on viime viikolla ollut kylmää, tuulista ja sateista.
    Viime yönä oli monin paikoin hallaa!
    Liika kosteus sisällä sekä ulkona on aina epämiellyttävää.

Kommentointi on suljettu.