Mt Nantai, kämppä ja höyryjyrä

Sadekausi on vielä kesken, mutta aika kuivaa alkaa olla jo. Kävin pari viikoa sitten juoksemassa Nikkossa Nantai-tulivuorella. Luvattiin aurinkoa, mutta tulikin juostua pilvessä. Nantai-vuori  (2486 m) on klassinen kartion muotoinen kerrostulivuori, tosin nykyisin vain marginaalisesti aktiivinen. Vaikka polku ylös on vähän vaikea ja kivinen ja ylhäällä oli näkymä pilveen tungosta riitti siitä huolimatta. Viimeiset sata korkeusmetriä kuljetaan Marsia muistuttavassa punaisessa kivikossa. Ylhäällä sai kumauttaa temppelin suurta kelloa. BONG. 2 tuntia ylös Chuzenji-järveltä huipulle (1200 korkeusmetriä) ja 1:45 alas.  Tekipä hyvää.

Summit of Mount Nantai in fog.

Nantain huippu sumussa.

runtastic2014-07-06_12_52_08

Bong.

Seuraavalla viikolla Neoguri myrsky riepotti Okinawaa ja Kyushua, mutta Tokiossa pikkasen vain lehdet kahisivat puissa ja T. pääsi kotiin Suomesta ongelmitta.

Asunto on ollut tosiaan hakusessa. Kollega vinkkasi, että heidän kerrostalokompleksissa Nerimassa pohjois-Tokiossa olisi kämppiä vapaana. Keskustelin välitystoimiston kanssa ja he näyttivät meille muutamaa kämppäkandidaattia tänään. Kauhukertomuksia ollaan kuultu tokiolaisten kämppien tasosta, mutta nämä vaikuttivat hyviltä. Tietenkin vähän pieniä ja seinät paperin ohuita niin kuin kaikki muutkit Tokion kämpät. Länsimaistyylinen työhuone, kuuden tatamin makuuhuone, keittiössä kaasuhella ja iso parveke. Ilmastointi on valmiina eli ei pelkkää reikää seinässä. Fillarilla pääsee duuniin 20 minuutissa ja vähän matkan päässä on iso Toritsu Johoku puisto. Eiköhän siitä koti tule. Tästä kämpästä ei tarvi lisäksi maksaa ns. avainrahaa eli kuukauden vuokran suuruista lahjaa omistajalle siitä syystä, että hän antaa hyvää hyvyyttään meille kämpän vuokralle. Käytiin kollegan ja hänen japanilaisen naisystävänsä luona vielä illalla vierailulla ja saatiin hyvää ruokaa ja erinomaista kotitekoista limoncelloa. Mun umeshu on vielä tekeytymässä keittiön nurkassa.

Nerimaa etualalla. Ikebukuro vasemmalla ja Shinjuku oikealla.

Nerimaa etualalla. Ikebukuro vasemmalla ja Shinjuku oikealla. Toritsu Johoku puisto keskellä.

Hyvät uutiset siinä. Muuten on ollut ns. haastavaa. Juuri kun sisäkorva näytti vähän merkkiä rauhoittumisesta heräsin eräs kaunis aamu siihen, että tuntui kuin olisi höyryjyrä käyny yöllä tasottamassa.  Jotkut ovat saaneet antiviraaleista (acyclovir) ainoan merkittävän hyödyn tähän riesaan, mutta Japanissa sitä ei ole hyväksytty hoidoksi, koska asiaan liittyvä tutkimus on kesken ja vaikeaa. Ovat siis vähän nihkeänä.

 

2 responses to “Mt Nantai, kämppä ja höyryjyrä

  1. Nantain huipusta otetut kuvat on mahtavat.
    Kiva kun jaksat kuntoilla, jopa noin korkealle vuoren huipulle.
    Toivottavasti löytyy hoito joka auttaa sisäkorvan ongelmaan. Voin kuvitella että se nyt on haastava riesa sinulle.
    Ymmärsin että asunto-ongelma on nyt ratkaistu. Hyvä näin, tsemppiä!

Kommentointi on suljettu.