Kuu ilman jumalia

Japanilaisessa kalenterissa lokakuu tunnetaan nimeltä kannazuki (神無月), sananmukaisesti käännettynä kuu ilman jumalia/kameja/henkiä. Henget ovat tällöin kuulemma matkalla ja kokoontuneet Izumo Taisha pyhättöön Japaninmeren rannalle päättämään seuraavan vuoden tapahtumista. Muissa shinto-pyhätöissä on kuulemma tällöin vähän kuin lappu luukulla, että palaan pian, jättäkää viesti, luen kun ehin.

Henkien lisäksi me ollaan poissa, melkein koko kuu. Ensin Zaoon (taas), sitten Gunmaan ja lopulta kuun lopussa Sevillaan. Mitähän kivaa Sevillassa on. Parturi? Ja Francisco Guerrero.

Tulivuori Ontake-san ryhtyikin yllättäen purkautumaan. Vuori on toiseksi korkein Japanin tulivuorista ja 200 km Tokiosta länteen. 3 on hautautunut tuhkaan, 8 on loukkaantunut ja 200 retkeilijää on kuulemma jumissa refugessa. Retkeilijöiden videokuva vuoren rinteiltä on aika hurjaa katseltavaa. Twitterissä liikkuu myös kuva, joka on otettu Ontake-sanin huipulla 1 minuutti ennen räjähdyksenomaista purkausta. Valitettavasti. Niin, tämä voi tapahtua lähes mille Japanin tulivuorelle tahansa, myös Fujille. Kaikkia purkauksia ei voi ennustaa.

Syyspäiväntasaus oli lomapäivä ja ajateltiin mennä juoksulenkille keisarin palatsin ympäri. Klassinen 5 km reitti. Oli vaan vähän fail kun aurinko ehtikin mailleen (vähä hidas lähtö), sento (kylpylä) olikin loman takia sulki ja päädyttiin syömään roskasushia ja juomaan olutta.

Suomesta kantautui ikäviä uutisia, että varastoituja tärkeitä tavaroita oli mennyt särki ja sen takia täällä on suru. Erilaisia evakuaatiotoimenpiteitä lopuille on suunnitteilla.

Nyt kun 2. vuosi on menossa alkaa jo vertailemaan tapahtumia vuoden takaa. Esim. tähän aikaan vuodesta oli viime vuonna vielä tukahduttavan kuumaa ja taifuuneja, nyt on vain suhteellisen vilpo. Kaskaat (semit) ovat enimmäkseen hiljentyneet ja halloween-krääsä on jo pari viikkoa sitten roudattu esille.

Chausu-daken Torii-portti.

Chausu-daken Torii-portti.

Tämän korkkaan ens viikolla...

Tämän korkkaan ens viikolla…

Dösäri. Jengi kantaa omat tuolinsa pysäkeille

Dösäri. Jengi kantaa omat tuolinsa pysäkeille

Hard physics needs a hard hat.

Hard physics needs a hard hat.

2 responses to “Kuu ilman jumalia

  1. Mitä tuosta kiulusta pitäisi löytyä, kun korkaat sen? Mitä nuo vihreät pyörykät ovat?

Kommentointi on suljettu.