Okinawa

Maaliskuu oli täynnä kaikenlaista. Kaikkea kivaa, hyödyllistä, ihmeellistä, rankkaa, ikävää, puuduttavaa, hiljaista ja rauhaisaa ja sitten myös viime hetken paniikkia etc. Neljä konferenssia, kolme puhetta, vanhojen ystävien ja kollegoiden kanssa jutustelua, kangastusten saari, meren eläimiä, korallia, kauniita ja myrkyllisiä eläimiä, lämmintä kevätsäätä, kylmää pohjoistuulta, lenkkeilyä auringon noustessa ja paljon muuta. Iho paloi jo kerran. Muutama ihmekin tapahtui.

Kolme yötä San Antoniossa, sitten viikko Okinawalla, sitten viikko Berliinissä ja vielä muutama päivä Waseda yliopistolla. Ja nyt alkaa olla taas se aika vuodesta. Sakurat! Kivaa köllötellä kirsikankukkien alla kun viimein kelit ovat lämpenemässä. Siitä dokauspuolesta en nyt ole niin kiinnostunut. Keskustelin Yokohamalaisen kollegan kanssa siitä, kuinka japanilaiset opiskelijat prujaavat oikein urakalla harjoitustöitään ja vielä vaivautumatta peittämään jälkiään sen kummemmin. Vime vuoden O-kata keissi ei tunnu enää ollenkaan hämmästyttävältä.

IMG_20150330_122225

Sakura 桜

Several sinister space ships.

Several sinister space ships.

Terveysprobleemieni syy näyttää olevan Varicella viruksen aiheuttama krooninen infektio. Harvinainen juttu muttei ennenkuulumaton. Jostain syystä mun enimmäkseen immuunikompetentti elimistö ei selviä siitä ja antiviraalien pitkäaikaiskäytössä on riskinsä.

Nantai-san volcano and lake Chuzenji in early spring. 男体山と中禅寺湖。

Nantai-san volcano and lake Chuzenji in early spring. 男体山と中禅寺湖。

Okinawan luonto on kaunista. Kävimme kahlaamassa Maedan niemen koralleilla laskuveden aikaan ja ihmettelimme mitä kaikkia eläimiä onkaan olemassa. T nosti erään kotilon jossa oli jännä kuviointi. Osoittautui myöhemmin, että se on Okinawan myrkyllisin eläin.

Okinawan konfessa kävi sillä tavalla, että mun posteri oli vastapäätä konfen ainoaa akupunktio-huuhaa-posteria. Yleensä tämän kaltaiset tapaukset raakataan pois vertaisarvioinnissa, mutta joskus tapahtuu vähän lipsahduksia. Niin voi käydä kelle vaan!

Muutama geokätkö tuli haettua T:n kanssa. Aasian vanhin kätkö löytyi rannikolta Onnan läheltä. Siinä piti abseilaa köydellä alas rinnettä vesirajaan. Korallikivet ovat rannikolla veitsenteräviä ja ne olivat hiertäneet köyden kiinnityskohdastaan melkeen poikki. Tuli pieni hirvitys kun haluaisin pitää abseilionnettomuuksien määrän siinä yhdessä.

Kävimme M:n kotona Okinawan Miyagi saarella. Keitimme pinaattikeittoa S-sanin avotulella ja juttelimme. On jotain maagista käydä keskellä yötä kuumassa kylvyssä ulkona tähtitaivaan alla ilman valosaasteita. Kuu loimusi kukkulan takana. Kauempana kuului hevon hirnahtelua. T tekee upeaa valokuvasarjaa saaresta. Hienoa kuulla siitä kuinka saaresta on tullut M:lle koti. Siitä paikasta jotenkin huokui se fiilis. Sitten piti lähteä bilikalla ajaan takaisin konferenssiin. Saari katosi taustapeilissä kaukaisuuteen.

Low tide in cape Maeda. 低潮、真栄田岬。

Low tide in cape Maeda. 低潮、真栄田岬。

Käytiin Okinawan Churaumi akvaariossa, joka on valtava. Mukavaa istua juomien äärellä kahvilassa ja katsoa kuinka rauskut uivat elegantisti ohitse.

Tulin Berliinistä viime viikolla poijes väsyneenä ja raahasin laukkuani kotipihan lähellä jetlägistä pöpperöisenä. Eräs japanilainen tuli puhumaan minulle. Meni erinäinen hetki ennen kuin tajusin, että se olikin viereisessä talossa asuva ystävämme. Okei, tavallaan pieni muodonmuutos oli tapahtunut, mutta mun aivot tarjosivat vain error-failia tunnistuksessa. Traumoja tapaus ei kuulemma aiheuttanut vaan lähinnä hilpeyttä, mutta aika noloa kuitenkin. Minkäs teet kun aivot ei vaan yhdistä.

Coral fish.

Coral fish.

Sea hares (aplysiomorpha) near cape Maeda. アメフラシ

Sea hares (aplysiomorpha) near cape Maeda. アメフラシ

T. exploring corals of cape Maeda.

T. exploring corals of cape Maeda.

Valashai Okinawan Churaumi akvaariossa. 美ら海水族館、沖縄。

Whale shark in Okinawa Churaumi aquarium. 美ら海水族館、沖縄。

Korallisaari.

Windy coral island.

Looks like somebody cut the coral with a saw.

Looks like somebody cut the coral with a saw.

Early morning run in Berlin 6 am. I would not do this without jetlag.

Early morning run in Berlin 6 am. I would not do this without jetlag.

4 responses to “Okinawa

  1. Ana : Guuglella alkaa kovasti löytymään artikkeleita kun viivan korvaa bo:lla. 🙂 Keissi alkoi väitetyllä mullistavalla tieteellisellä läpimurrolla. Lopussa oli yksi kuollut, useita haavoittuneita, eronnut pääjohtaja, useita potkittu pihalle, harmaita hiuksia, kiristyneitä budjetteja ja lisäduunia jokaisella.

Kommentointi on suljettu.