Chichibu

On kevätlomien aika Japanissa. Tällä viikolla on ollut kolme pientä lomapäivää peräkkäin (luontopäivä, lastenpäivä ja perustuslainpäivä) ja ihmiset ottavat niiden ympärille yleensä yhteensä peräti viikon verran lomaa (”Golden week”). Kelit olivat nyt erinomaiset, noin +25C ja aurinkoa. Loman viimeisenä päivänä käytiin T:n kanssa Saitaman vuorilla Chichibun kaupungin lähellä. Tällä kertaa aloitettiin kausi aika kevyesti. Vain 8 km vaellus kaupungin lähellä helppoa Kotohira reittiä (琴平ハイキングコース). Reitti oli tosin oikein mukava sillä japanilaisilla on tapana laittaa reittien varrelle kaikkea pientä kulttuuriantia. Reitin alussa oli markkinat Lammasvuoren puistossa (羊山公園). Kukkulan päällä oli isot alueet värikästä sammalleimua. Japaniksi se on shibazakura 芝桜 eli ruohikon kirsikankukat, mikä vastaa aika hyvin sitä miltä ne näyttävät. Lammakset poseerasivat kuvissa ja kaikkea rihkamaa ja paikallisia soba-nuudeleita oli myynnissä. Vaellusreitin varrella oli pieniä temppeleitä kiikkumassa joskus tyhjän päällä kallionreunalla. Chichibun laakso tunnetaan 34:stä bodhisattva Kannonille omistetusta temppelistä ja muutama näistä oli pistetty reitin varrelle. Jizon ohella Kannon (観音) on Japanin buddhalaisuudessa yksi tärkeimpiä olioita. Kannon kuvataan patsaissa yleensä naiseksi – joskus lapsi sylissään ja muistuttaa silloin erästä länsimaista uskonnollista juttua. Jotkut Kannonin patsaat on tosin tehty miehiksi tai androgyyneiksi. Details – kaikki käy. Kannon on myötätunnon ilmentymä mikä ulottuu tasa-arvoisesti kaikkiin eläviin olentoihin. Trivia: Canon (kamera) on saanut nimensä Kannonin mukaan. Jizoja nähtiin toki myös. Yleensä jizot tunnistaa punaisesta leukalapusta, mutta eräs jizo oli yllättäen kiskaissut päällensä sinisen mekon. Polun varrella näytti liikkuvan raskaasti varusteltuja lenkkeilijöitä jotka olivat ehkä suorittamassa kaikkien Kannonin temppeleiden pyhiinvaelluskiertuetta jolle esitteen mukaan olisi tullut pituutta 100 km. Kevät oli myös saapunut isojen 5 sentin pituisten aasialaisten ampiaisten (suzumebachien) muodossa. Se oli oikein mukava pieni vaellus. Seuraavana keikka lienee Akadake (2899 m) kuun lopussa. Pomo töissä ehdotti, että käväistäisiin siellä vielä ennen sadekauden alkua. Akadake on sammunut tulivuori. Samaa ei voi sanoa Hakonesta Fujin lähellä. Se uhkaa purkautua ja aluetta on evakuoitu. Samoin Zao on yhä aktiivinen. Hakone ei ole purkautunut 900 vuoteen, mutta nyt vuoren alla on kyllä jotain liikehdintää havaittavissa.

IMG_20150506_133522

Jizo – tänään poikkeuksellisesti sinisessä mekossa.

IMG_20150506_133817

Non-committal wave.

Varo vihaisia apinoita.

Varo vihaisia punapeppuisia apinoita.

IMG_20150506_140617

Kannon haluaa auttaa .

IMG_20150428_120744

Duunin hieno visteria.

Kysyin vietnamilaiselta kollegaltani vähän vinkkejä mikä olisi hyvä vietnamilainen ravintola Tokiossa. Hän suositteli yhtä hyvää ja yhtä autenttista. Kokeiltiin T:n kanssa tuota hyvää, Alicea Shinjukun Lumine rakennuksessa ja se osoittautuikin oikein erinomaiseksi. Lähdettiin ravintelista mahojamme taputellen. Ens kerralla ehkä se autenttinen. Olipa duunissa myös nomikai elikkä bileet. Muutama kollega oli mennyt naimisiin, kevät oli saapunut ja siinäpä tarpeeksi juhlan aineksia. Awamori (Okinawan viina), umeshu (luumuviina) ja shochu (viinaviina) vähenivät varastoissa. P. tarjosi tällä kertaa 30 vuotiasta slovakialaista kotitekoista pontikkaa. Se oli niin kauheaa että oli oikeastaan hyvää.

3 responses to “Chichibu

  1. Se suzumebachi oli kyllä melkoinen. En ole nähnyt sen kokoista öttiä ikinä. Voittaa kevyesti sen, joka putosi naamalleni viime yönä kotosalla (onneksi onneksi).

    Ihan hyvä polku oli.

  2. Tykkäsin kovasti tästä postauksesta, mutta ehdin sanoa sen vasta nyt! ipadilla ei aina viiti kirjoitella, ja duunissa taas kiirus… nyt kotona ja rauhassa. Että kiitos siis.

    (Meil on töissä japanissukoita käymässä taas pilvin pimein, jotkut viipyy monta viikkoakin katselemassa, kun me ollaan niin ihania)

Kommentointi on suljettu.