Itabashi Hanabi Taikai

Käytiin katsomassa Arakawa-joen varrella pidettyä Itabashin ilotulitusfestivaalia (いたばし花火大会 Itabashi Hanabi Taikai). Ei ostettu lippuja aitiopaikoille, mutta tässä festarissa palaa niin paljon ruutia, että tulikukat näkyvät pitkälle kaupunkiin. Nähtiin kun porukkaa oli jo varhain illalla kokoontumassa Kita-machin jalakulkusilloille tähyilemään joen suunnalle koreisiin yukatohin pukeutuneena. Tämä on iso bile, Japanin suurimpia. Väkeä on aivan tolkuttomasti. Arvoiden mukaan noin puoli miljoonaa katsojaa ympäri kaupunkia. Raketteja oli myös ihan possuna, yli 10 000.

Oltiin kuitenkin niin lähellä jokea, että rakettikeskitykset saivat korvat ajoittain lukkoon. Täytyy sanoa, että upea show. Koreografia oli myös hauska kun taivaalle ilmestyi zapstareja, spiraaleja ja hello kittyjäkin.

Kun raketit oli poltettu vajaassa puolessatoista tunnissa väki pursusi joelta koteja kohden. Tokiossa on ollut jo pari viikkoa noin +35C hellettä päivisin, ja lämpötilat eivät iltaisinkaan ole laskeneet kovasti +30C alle. Ilmankosteus tietenkin päälle 90%. Yritimme hiestä märkinä ahtautua metron suuntaan. Fail. Se ei vaan onnistunut. Sen sijaan menimme Ukima-puistoon hengaamaan hetkeksi ja odottamaan, että pahin ruuhka hellittäisi ja koetimme epätoivoisesti palauttaa ionitasapainoa Pocari Sweatilla. Kotiin päästiin uupuneina parin tunnin kuluttua.

Rakettikeskitys valaisee savupilven.

Rakettikeskitys valaisee savupilven.

Diskopallo.

Diskopallo.

Zapstars.

Zapstars.

Loppurytinät.

Loppurytinät.

Räiskäle (ei lettu).

Räiskäle (ei lettu).

Tulikukkia

Tulikukkia

4 responses to “Itabashi Hanabi Taikai

  1. Jaksu meinasi kyllä paluumatkalla loppua. Ei tässä keskikesässä paljon muuta jaksaisi kuin hengata uima-altaassa.

  2. Hienot bileet!
    Lähettäkää vähän ylimääräistä lämpöä tänne Suomeen. Meillä satoi rankasti sentin kokoisia rakeita eilen illalla.

Kommentointi on suljettu.