Fillari

Ostin nopean fillarin, Trekin Modane rungolla. Joku oli myymässä täkäläisellä fillaripalstalla isorunkoista fietsiä, joka oli vuosikertaa 2008. Kaveri kertoi, että siinä on aika fänsit osat. Mä en tiiä niistä mittään ja mun käytössä ei nyt ole niin kovin väliä onko siinä priimaa vai ei. Menee siis vähän hukkaan kun en osaa hifistellä. Mutta hinta oli halpuutettu sopivan kokoisten ostajien puutteessa (myyjä oli jenkeistä) ja kun käytiin T:n kanssa katsomassa sitä niin sehän näytti olevan erinomaisessa kunnossa. Ei ainakaan ruostetta ja renkaat suorassa. Ainiin, hiili ei ruostu. Kaupat tuli. Nyt pikkuhuoneen nurkkaan on ilmestynyt kevyt fiets (Hollannin jälkeen fillari on aina fiets tässä taloudessa). Sitten pitäisi vielä ostaa lycra-sukkikset ja sen jälkeen voinkin laittaa jäsenhakemuksen vetämään MAMIL cycling clubiin.

Fillari

Fiets.

Ei toi runko tosiaan mikään kaunis ole, mutta se ei näy ajaessa. Ja sitä on todella mukava ajaa. Kieltämättä se kiihtyy vähän eri tavalla kun mun Kona Sutra, joka on traktori, mutta ihan jees työmatka-ajossa.

Oon vähän huono rassaamaan ja huoltamaan näitä vehkeitä itse. Kona joutui pajalle huoltoon eilen. Jarruja pitää säätää ja takarengas oli kulunut puhki. Tokio properin kadut ovat muuten aika huonoja paikkoja fillaroida. Autot olettavat, että fillarit ovat hitaita, joten ne eivät katso peiliin, eivät käytä juurikaan vilkkuja ja kääntyvät eteen. Jarrut on syytä olla kunnossa.

Kelit ovat tällä hetkellä vähän liian kuumat että jaksaisi lähteä millekään pitemmälle lenkille. Siihen saakka vilvoitellaan firman uima-altaassa. Se oli viimeksi aika täynnä ja baanat ruuhkaisia. Tämä helle on käymässä voimille.

One response to “Fillari

Kommentointi on suljettu.