Taifuunin jälkeen

Ensin oli hillitön kuumuus ja kuivuus ja sitten taifuuni ilmestyi tyhjästä ja kaatoi kuukauden sademäärän edestä vettä päälle. Telkussa näytettiin kun taloja ja hotelleja lähtee seilaamaan Kinugawa joen mukana, ja ihmisiä ja hauvoja pelastetaan katoilta. Me asutaan vähän ylämäessä, joten vauriot rajoittuivat lähinnä parvekkeen chileihin.

Kelit rahoittuivat mutta lauantaina aamulla toiset henget heräsivät ja Hanedan lentokentän nurkilla oli 5.3 Richteriä. Meidän talo sai melkoisen tällin. Heinäsirkkaparvet eivät materialisoituneet, joten loput viikonlopusta saatiin viettää rauhassa syksyisen mukavassa kelissä. Fillaroitiin Tokionlahdelle ja uitiin ”firman” uima-altaassa. 25 asteinen vesi oli vähän kylmä, joten täytyy varmaan luopua Suomen passista. Triathlonin täydensi vielä lenkki puistossa. Fillari rullaa mainiosti ja se on stabiili kovassakin vauhdissa.

Satunnaisia havaintoja:

Tokion paras napolilainen pizzeria on Napoli-sta-ka Minatossa Kamiyachon lähellä. Autenttinen ilmapiiri. Kiroillaankin italiaksi. Erittäin hyvä tiramisu.

Japani pitää tunnetusti portit visusti sulki kaikenlaiselle epäilyttävälle maahanmuutolle. Mutta onneksi kaikkialla ei ole sama politiikka. Täytyy vähän sponssata jotain luotettavaa järjestöä, että pakolaisia autettaisiin Euroopassa. Kuulemma Regensburgissa rempattu mutta enimmäkseen tyhjä kasarmialue sai taas käyttöä.

Meidän nurkilla on maailman karseimpiin kuuluva rautatietasoristeys Tobu-Tojo linjan yli. En oo vielä päässy ylittään sitä ilman ettei tarvi odottaa junaa. Joskus menee 2 samalla kertaa. Portit laskeutuu niin nopeesti ja ruuhka on niin sakea että joskus jää sisäpuolelle. Onneks porttien ali pääsee livahtamaan nopeasti alta pois. Jos ei ole ajanut raiteiden rakoon fillarilla ja mulkannu.

Nähtiin ensimmäistä kertaa pelottava alkuasukas. Mentiin Ikebukurossa Ringer huttiin nuudeleille mutta pystin edessä meitä odotti hieman kansallissosialistiseen tyyliin pukeutunut nuori herra. Hän näytti pysähtyneen käytävällä ihan meitä varten ja näytti kansainvälisiä käsimerkkejä meille. Aateltiin ensin että tää oli varmaan joku väärinkäsitys ja mentiin slurppaan Nagasakin nuudelit. Tultiin sitten ulos ja odotin käytävällä T:tä. Samainen kundi hyppäsi kulman takaa taas eteen ja ilmaisi tällä kertaa molemmin käsin nenäni edessä ettei pidä minusta. Tällä kertaa hän otti myös kännykän esiin ja nauhoitti koko shown. Välillä turvakamerakin sai kundilta myös asiaankuuluvan viestinnän. Aattelin, että paras olla ihan rauhallinen. Jos jotain tapahtuu niin mulle laitetaan tod. näk. rautapallo jalkaan ja deportaatio seuraavassa lentokoneessa. Päästiin lopulta livahtamaan T:n kanssa väkijoukkoon ja ulos Sunshine citystä. Charming. Ollaan välillä tällä puolella. Tämänlaista joutuu tietenkin ei-toivotut ihmiset Euroopassa kokemaan päivittäin.

Yasukuni pyhättö. Mainettaan mukavampi.

Yasukuni pyhättö. Mainettaan rauhallisempi.

Rainbow bridge ja Daiba elokuussa. Lähetän tän kuvan sukulaisille joulukorttina.

Rainbow bridge ja Daiba elokuussa. Huomaa glitterikuusi. Lähetän tän kuvan sukulaisille joulukorttina.

T. vroomaa.

T. vroomaa.

Arakawan fillarireitti.

Arakawan fillarireitti.

2 responses to “Taifuunin jälkeen

  1. On se kumma kun 70 kilsan lenkki väsytti seuraavanakin päivänä. Mihin on fillarikunto mennyt. Vuosi sitten meni vielä satku kevyemmin.

  2. Täällä Suomessa vietämme ihania kuulakkaita syyspäiviä. Lämmintä säätä on luvassa vielä tämän viikon. Tomaatit ja chilit kypsyvät kasvihuoneessa ja pihalla on laatoitustyöt kesken. Ei minulla muuta!

Kommentointi on suljettu.