Kanazawa

Tearoom (Chaya) and a tranquil pool in Kenroku-en garden.

Tearoom (Chaya) and a tranquil pool in Kenroku-en garden.

Uusi nopea shinkansenyhteys (Kagayaki) Tokiosta Kanazawaan Japaninmeren rannalle avattiin keväällä. Käytiin piipahtamassa viikonloppukeikalla siellä. Shinkku oli kyllä sikakallis ja huristi enimmäkseen tunneleissa kun keski-Japanin (Chūbun) Alpit ovat tiellä. Matka Ōmiyasta kesti tosiaan vain 2 tuntia (450 km). Kaksi päivää oli vähän liian lyhyt aika koko kaupungille, mutta nähtiin parhaat palat ja jäi vähän yli seuraavallekin kerralle. Ihmiset olivat kovin ystävällisiä ja pysähtyivät kadulla kysymään kuulumisia. Vähän erilainen ilmapiiri, mutta toki jengiäkin oli kaduilla dallaamassa aivan eri määrä kuin Tokiossa.

Oltiin myöhään liikenteessä ja ryokanit olivat täysin buukattuja. Otettiin sitten yhdeksi yöksi bisneshoteru, joiden huoneet ovat tunnetusti postimerkin kokoisia ja laittaa ihmettelemään että jos tää on double room niin onko single sitten täällä kapseli. No ei me Kanazawaan nukkumaan menty mutta..

Kanazawassa on yksi Japanin ”kolmesta” suuresta puutarhasta, Kenroku-en 兼六園 – ”kuuden” ominaisuuden puutarha (aina pitää olla joku lukumäärä). Ominaisuudet ovat tilavuus, ylevyys, kunnioitettavuus, upeat maisemanäkymät, hienostunut design sekä viileys. Eli Kanazawaan vaan katsomaan tätä puutarhaa ja ottamaan mallia jos takapiha on päässyt vähän repsottamaan.

Käväistiin Uchinadan (内灘) pitkällä hiekkabiitsillä. Aurinko porotti, elohopea kolisteli +28C astetta ja merikin oli aika lämmin. Lähes koko biitsi oli tyhjä ja infra oli paketissa. Eivät kuulemma tähän aikaan vuodesta (18. lokakuuta) enää ui. P-Korean partioita ei havaittu. Pitkästä hiekkarannasta piti tietenkin ilo ottaa irti ja juoksin paljain jaloin 3 kilsan lenkin vesirajassa (spläsh spläsh..).

Syksyn värit (kōyō, 紅葉 eli verenpunaiset lehdet japaniksi) alkoivat vähitellen ilmaantumaan. Temppeleitä oli vähän joka nurkassa. Yksi parhaimmista oli talon nurkkaan kyhätty pieni huone jonne oli laitettu kaikki asiaankuuluvat jizon patsaat, lamput, kynttelit ja omikujit. Kaikki hyvän maun mukaan sijoitettuna. T sytytti kynttilän. Jos jollakulla on talossa huone vähällä käytöllä niin tässäpä idea.

IMG_20151017_164429

Centuries old pine tree in Kenroku-en garden.

IMG_20151017_163206

A pagoda  in Kenroku-en garden.

IMG_20151018_122246-01

Running on the Uchinada beach. Photo by T.

IMG_20151018_131304

Uchinada beach.

IMG_20151018_164356

An eerie well in Oyama 尾山 shrine.

IMG_20151018_174634

T lights a candle in a temple.

One response to “Kanazawa

  1. Mukava viikonloppureissu! Hienoja kuvia! Ihana beachi. Sää on ilmeisesti suosinut tutkimusmatkailijoit.

Kommentointi on suljettu.