Jouluvalmistelut

Viikonloppuna oli pieni työpaja tulivuoren juurella. Kesällä tämä alue oli evakuoitu, mutta sanovat, että purkautumisvaaraa ei enää ole vaikka vuoresta nousee yhä rikiltä haisevia höyryjä. Meillä oli puheita puoleenyöhön asti. Päädyttiin taas keskustelemaan siitä, että kumpi on oikeammassa huonot kokeet vai hyvä teoria. Platon sanoisi, että teoria, koska matemaatiset ideat ovat eksakteja ja kauniita. Minusta kokeet ovat oikeammassa, samasta syystä.

Kotona käyn viereisessä temppelissä valmistelemassa joulua. Pieni polku vie boddhisattvan luo. Amuletti on kädessä ja lootus toisessa. Kosketan auringon lämmittämää amulettia. Joulupöytä on katettu boddhisattvalle. Oikein rapuja ja mehukin, mikä juhla-ateria. Munkki tulee maalipurkin kanssa talostaan ja tervehtii. Hän sekoittaa pikimustaa maalia ja sutaisee vähän portinpieltä mistä maali on päässyt rapisemaan. Ihmiset juoksevat hakemaan puisia pesuämpäreitä vajasta, täyttävät ne vedellä ja tekevät portin toisella puolen mitä tekevät, ja palauttavat sitten ämpärit takaisin.

Eräs vieras tulee kysymään mitä minä täällä teen ja kun vastaan hän ihmettelee, että mitä tietä tulin tähän maahan. Hän sanoo, että eikö tuo ginkgo-puu takanani olekin kaunis. Minä katson taakseni ja totta vie, puu on hyvin iso ja kaunis, ei lehden lehteä enää puussa ja maakin on lakaistu puhtaaksi.

Huomenna lento Suomeen ja viimein loma.

_MG_2993b_MG_2986bIMG_20151222_160811.jpg

2 responses to “Jouluvalmistelut

  1. Valitettavasti Suomessa on ihan surkeen näköistä, ellette sitten suuntaa pohjoisemmaksi. Hgissä ei mitään nähtävää…mustaa vaan.

    Ihanaa joulua kumminkin toivotan! Ei se oo kulisseista kiinni jos on hyvät seurat.

Kommentointi on suljettu.